Fo­rel met ver­se krui­den en ci­troen

De forellen zien er niet alleen fantastisch uit, maar smaken ook zo. Een feestje op de tuintafel!

(49)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht De forellen zien er niet alleen fantastisch uit, maar smaken ook zo. Een feestje op de tuintafel! 4 personen
3 49

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue
  • 2 visklemmen

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan.
  2. Halveer de citroen, pers 1 helft uit en snijd de andere helft in dunne schijfjes. Snijd de dille en peterselie fijn en ris de blaadjes van de takjes tijm. Dep de forellen droog met keukenpapier. Bestrooi de buitenkant en de buikholte met peper en zout.
  3. Stop de citroenschijfjes en kruiden in de buikholtes van de forellen. Meng het citroensap met de olie en bestrijk de forellen ermee. Doe in elke visklem 2 forellen en rooster de vis boven matig heet vuur in ca. 12 min. gaar. Keer regelmatig.

variatietip:

Vervang de citroen door limoen of door sinaasappel, dat combineert ook goed met de karakteristieke smaak van forel.

video

Fo­rel gril­len op de bar­be­cue

Instructievideo - 00:44 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 220 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 310 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2015 nr. 06 - Burgers & salades, Kookboek: Variatie op het vuur, Receptkaarten Allerhande 6 2015

Forel met verse kruiden en citroen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fo­rel met ver­se krui­den en ci­troen

1

Steek de barbecue aan.

2
  • 1 citroen
  • 8 g verse dille
  • 10 g verse peterselie
  • 8 g verse tijmblaadjes

Halveer de citroen, pers 1 helft uit en snijd de andere helft in dunne schijfjes. Snijd de dille en peterselie fijn en ris de blaadjes van de takjes tijm.

3
  • 4 forellen

Dep de forellen droog met keukenpapier. Bestrooi de buitenkant en de buikholte met peper en zout. Stop de citroen en kruiden in de buikholtes.

4
  • 2 el olijfolie

Meng het citroensap met de olie en bestrijk de forellen ermee.

5

Doe in elke visklem 2 forellen en rooster de vis boven matig heet vuur in ca. 12 min. gaar. Keer regelmatig.

variatietip:

Vervang de citroen door limoen of door sinaasappel, dat combineert ook goed met de karakteristieke smaak van forel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.