Fo­rel met knof­look

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 320 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(85)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht 4 personen
3 85

Ingrediënten

Handig als boodschappenlijstje
of om online te bestellen

Bereiden

  1. Spoel de forel af onder koud water en dep droog met keukenpapier. Maak met een scherp mes aan beide kanten 2 schuine inkepingen in elke vis. Pers de limoen uit. Besprenkel aan beide kanten en in de buikholte met de helft van de limoensap en bestrooi met chilipeper en zout. Leg de forel op een bord en laat 1 uur afgedekt marineren. Dep de forel droog met keukenpapier. Snijd de knoflook in plakjes.
  2. Verhit de olie in een pan, bak de knoflook lichtbruin op matig vuur en schep uit de pan op keukenpapier. Snijd de koriander fijn. Roer door het achtergebleven bakvet de rest van de limoensap, koriander en gebakken knoflook. Schep mengsel over de forel.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 320 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Mexico

Forel met knoflook

terug naar recept

Fo­rel met knof­look

1
1
  • 4 forellen

Spoel de forel af onder koud water en dep droog met keukenpapier. Maak met een scherp mes aan beide kanten 2 schuine inkepingen in elke vis.

2
2
  • 2 limoenen
  • 1 gedroogde chilipeper

Pers de limoen uit. Besprenkel aan beide kanten en in de buikholte met de helft van de limoensap en bestrooi met chilipeper en zout.

3
3
  • 2 tenen knoflook

Leg de forel op een bord en laat 1 uur afgedekt marineren. Dep de forel droog met keukenpapier. Snijd de knoflook in plakjes.

4
4
  • 6 el olie

Verhit de olie in een pan, bak de knoflook lichtbruin op matig vuur en schep uit de pan op keukenpapier.

5
5
  • 30 g koriander

Snijd de koriander fijn. Roer door het achtergebleven bakvet de rest van het limoensap, koriander en knoflook. Schep het mengsel over de forel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.