Fo­rel met knof­look

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 320 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 60 min. wachten
(81)waardeer
mexicaans hoofdgerecht 4 personen
3 81

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie

Bereiden

  1. Forellen afspoelen onder koud water en droogdeppen met keukenpapier. Aan beide kanten met scherp mes 2 schuine inkepingen in vissen maken. Forellen aan beide kanten en in buikholte besprenkelen met 3 el limoensap en bestrooien met zout en chilipeper. Vissen op bord leggen en 1 uur afgedekt marineren.
  2. Forellen droogdeppen met keukenpapier. In pan olie verhitten en knoflook op matig vuur lichtbruin bakken, uit pan op keukenpapier scheppen. Forellen in zelfde pan in ca. 10 min. bruinbakken, halverwege keren. Forellen op warme schaal leggen. Door achtergebleven bakvet rest van limoensap, koriander en gebakken knoflook roeren. Mengsel over forellen scheppen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 320 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 20 g
Tags

Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer die wij niet ondersteunen, daarom werkt deze site niet optimaal. We raden je aan een andere browser(versie) te gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.