Ge­vul­de fo­rel

Forel is zó lekker, de vis heeft weinig nodig. We vullen ’m met citroen en laurier.

(50)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Forel is zó lekker, de vis heeft weinig nodig. We vullen ’m met citroen en laurier. 4 personen
3 50

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue
  • visklem

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan.
  2. Spoel de forellen goed af onder koud stromend water. Snijd 1 citroen in dunne plakjes. Vouw de forellen open, zodat de buikholten vrijkomen. Bestrooi ze met zout en peper en vul ze met de plakjes citroen en laurierblaadjes.
  3. Bestrijk de forellen dun met de olie en bestrooi de huid met wat zout. Klem de forellen vast in de visklem.Gril ze in 10-15 minuten bruin en gaar. Keer regelmatig. Garneer met de andere in partjes gesneden citroen.

Tip:

Zin in een lekker bijgerechtje? Wikkel wat worteltjes met een scheutje witte wijn en een snufje komijnpoeder in aluminiumfolie en stoom ze in 5 minuten gaar op de barbecue.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 245 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 75 mg
  • vezels 0 g
Tags
Ook te zien in

Gevulde forel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­vul­de fo­rel

1

Steek de barbecue aan.

2
  • 4 forellen

Spoel de forellen goed af onder koud stromend water.

3
  • 1 citroen

Snijd de citroen in dunne plakjes. Vouw de forellen open, zodat de buikholten vrijkomen.

4
  • 8 laurierblaadjes

Bestrooi ze met zout en peper en vul ze met de plakjes citroen en laurierblaadjes.

5
  • 2 el olie

Bestrijk de forellen dun met de olie en bestrooi de huid met wat zout. Klem de forellen vast in de visklem.

6

Gril ze in 10-15 minuten bruin en gaar. Keer regelmatig.

7
  • 1 citroen

Garneer met de andere in partjes gesneden citroen. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.