Pi­des met ge­kruid ge­hakt en spi­na­zie

Knapperige turkse pizza's met kruidige en frisse vulling.

(33)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
midden-oosters hoofdgerecht Knapperige turkse pizza's met kruidige en frisse vulling. 4 personen
3 33

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakplaat
  • bakpapier
  • deegroller

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de blaadjes van de munt fijn en verkruimel de witte kaas.
  2. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en laat de spinazie in delen al omscheppend slinken. Doe in een vergiet en druk er met een lepel zo veel mogelijk vocht uit. Verhit ondertussen de olie in de hapjespan en fruit de ui en knoflook 4 min. op laag vuur. Voeg de cevapcici toe en duw met een houten lepel uit elkaar. Bak in 6 min. op middelhoog vuur rul. Neem de pan van het vuur en meng 2/3 van de munt erdoor.
  3. Leg ondertussen 2 plakjes bladerdeeg in een stervorm op elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Rol met de deegroller 2 cm uit. Herhaal met de rest van het bladerdeeg. Vouw de randen om, zodat je een soort schuitje krijgt. Verdeel de spinazie, het gehakt en de witte kaas erover en bestrooi met het sesamzaad.
  4. Klop het ei los, bestrijk de randen ermee en bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven, bestrooi met de rest van de munt en serveer.

combinatietip:

Lekker met een frisse tomatensalade.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 745 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 52 g
    waarvan verzadigd 24 g
  • natrium 1.430 mg
  • vezels 5 g
Tags

Pides met gekruid gehakt en spinazie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pi­des met ge­kruid ge­hakt en spi­na­zie

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 15 g munt
  • 100 g witte kaas

Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de blaadjes van de munt fijn en verkruimel de witte kaas.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3
  • 300 g spinazie

Verhit een hapjespan zonder olie of boter en laat de spinazie in delen al omscheppend slinken.

4
4

Doe in een vergiet en druk er met een lepel zo veel mogelijk vocht uit.

5
5
  • 2 el arachideolie

Verhit ondertussen de olie in de hapjespan en fruit de ui en knoflook 4 min. op laag vuur.

6
6
  • 300 g cevapcici (halal)

Voeg de cevapcici toe en duw met een houten lepel uit elkaar. Bak in 6 min. op middelhoog vuur rul.

7
7

Neem de pan van het vuur en meng 2/3 van de munt erdoor.

8
8
  • 2 plakjes bladerdeeg

Leg ondertussen 2 plakjes bladerdeeg in een stervorm op elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat.

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo

02:21 min.

9
9
  • 6 plakjes bladerdeeg

Rol met de deegroller 2 cm uit. Herhaal met de rest van het bladerdeeg. Vouw de randen om, zodat je een soort schuitje krijgt.

10
10
  • 3 el sesamzaad

Verdeel de spinazie, het gehakt en de witte kaas erover en bestrooi met het sesamzaad.

11
11
  • 1 ei

Klop het ei los, bestrijk de randen ermee en bak ca. 20 min. in het midden van de oven.

12
12

Neem uit de oven, bestrooi met de rest van de munt en serveer.

combinatietip:

Lekker met een frisse tomatensalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.