Spi­na­zie-ham­qui­che

Eén ei is geen ei: daarom pronken er op deze taart vier!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 695 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 45 min. oventijd
(267)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Eén ei is geen ei: daarom pronken er op deze taart vier! 4 personen
3 267

Ingrediënten

Keukenspullen
  • quichevorm (Ø 24 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de quichevorm in. Bekleed de vorm met het deeg, verwijder het bakpapier en prik met een vork gaatjes in het deeg. Bak de bodem ca. 10 min. in de oven.
  2. Kook ondertussen 4 eieren in 8 min. hard. Laat ze onder koud stromend water schrikken en pel ze. Snipper de ui en snijd de ham in blokjes. Verhit de olie in een wok. Fruit de ui 1 min. Voeg de spinazie in porties toe en laat al omscheppend slinken. Giet het vocht van de spinazie af en voeg de ham toe.
  3. Neem de bodem uit de oven en verdeel het spinaziemengsel erover. Leg de eieren erin. Klop de rest van de eieren los met de crème fraîche en meng met de kaas. Breng op smaak met peper en zout. Schenk het eimengsel over de vulling. Bak de quiche in het midden van de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 695 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 28 g
  • vet 51 g
    waarvan verzadigd 23 g
  • natrium 955 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Spinazie-hamquiche

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spi­na­zie-ham­qui­che

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
  • 275 g bladerdeeg
  • 2 el olijfolie

Vet de quichevorm in. Bekleed de vorm met het deeg, verwijder het bakpapier en prik met een vork gaatjes in het deeg.

3

Bak de bodem ca. 10 min. in de oven.

4
  • 4 eieren
  • 1 ui
  • 160 g schouderham

Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat ze onder koud stromend water schrikken en pel ze. Snipper de ui en snijd de ham in blokjes.

5
  • 2 el olijfolie
  • 600 g spinazie

Verhit de olie in een wok. Fruit de ui 1 min. Voeg de spinazie in porties toe en laat al omscheppend slinken.

6

Giet het vocht van de spinazie af en voeg de ham toe.

7

Neem de bodem uit de oven en verdeel het spinaziemengsel erover. Leg de eieren erin.

8
  • 2 eieren
  • 125 ml crème fraîche
  • 75 gemalen belegen kaas 48+

Klop de rest van de eieren los met de crème fraîche en meng met de kaas. Breng op smaak met peper en zout. Schenk het eimengsel over de vulling.

9

Bak de quiche in het midden van de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.