Plaat­taart met spi­na­zie & cour­get­te

Een heerlijk recept dat makkelijk te maken is en maar 30 minuten de oven in hoeft. Bella Italia!

(522)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Een heerlijk recept dat makkelijk te maken is en maar 30 minuten de oven in hoeft. Bella Italia! 4 personen
3 522

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Ontdooi de bladerdeeg. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de plakjes deeg op de bakplaat, laat 0.5 cm overlappen, druk de naden aan. Vouw 1 cm van de rand terug. Prik gaatjes in het deeg. Bestrijk het deeg met de tapenade.
  2. Verhit de helft van de olie in een koekenpan. Voeg de helft van de spinazie toe en laat al omscheppend slinken. Voeg de rest van de spinazie toe, laat slinken en doe in een vergiet. Druk het vocht eruit. Verdeel de spinazie over de tapenade. Snijd de courgette in halve plakjes. Verhit de rest van de olie in de koekenpan en bak de courgette 4 min. Verdeel de courgette over de spinazie. Bestrooi met peper en zout.
  3. Breek de eieren zo boven de taart, dat de dooiers heel blijven. Bestrooi met de kaas en bak in de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Snijd de taart in stukken en verdeel over de borden.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 760 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 53 g
    waarvan verzadigd 24 g
  • natrium 1.235 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Plaattaart met spinazie & courgette

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Plaat­taart met spi­na­zie & cour­get­te

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
  • 8 plakjes bladerdeeg

Leg de plakjes ontdooid bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat, laat een ½ cm overlappen en druk de naden aan. Vouw 1 cm van de rand terug.

3
  • 140 g tapenade van zongedroogde tomaten

Prik met een vork gaatjes in het deeg en bestrijk met tapenade.

4
  • 2 el olijfolie
  • 300 g spinazie

Verhit de olie in een koekenpan. Voeg de helft van de spinazie toe en laat al omscheppend slinken. Voeg dan de rest toe en laat slinken.

5

Doe de spinazie in een vergiet en druk het overtollige vocht eruit.

6

Verdeel de spinazie over de tapenade.

7
  • 1 courgette

Snijd de courgette in halve plakjes.

8
  • 2 el olijfolie

Verhit de rest van de olie in de koekenpan en bak de courgette 4 min.

9
  • 4 eieren

Verdeel de courgette over de spinazie en bestrooi met peper en zout. Breek de eieren zo boven de taart zodat de eidooiers heel blijven.

10
  • 150 g gemalen belegen kaas 48+

Bestrooi met de kaas en bak in de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.

11

Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.