Spi­na­zietaart

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 645 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 40 min. oventijd
(606)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 606

Ingrediënten

Keukenspullen
  • quichevorm (Ø 26 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de spinazie en deeg ontdooien volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de oven voor op 200 °C of gasovenstand 4.
  2. Vet de taartvorm in en bekleed met het deeg. Klop de eieren los met peper en zout. Bak in een koekenpan met anti-aanbaklaag het gehakt rul. Breng pittig op smaak met peper en zout. Roer het gehakt, de eieren en kaas door de spinazie. Vul de vorm met het spinaziemengsel.
  3. Bak de taart in het midden van oven in ca. 40 min. gaar en goudbruin. Neem de taart uit de oven en snijd in vieren.

combinatietip:

Lekker met groene salade met yoghurtdressing.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 645 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 43 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2003 week 12-13

Spinazietaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spi­na­zietaart

1
1
  • 450 g spinazie à la crème
  • 5 plakjes bladerdeeg

Laat de spinazie en deeg ontdooien volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2

Verwarm de oven voor op 200 °C of gasovenstand 4.

3
3
  • 2 g boter om in te vetten
  • 4 eieren

Vet de taartvorm in en bekleed met het deeg. Klop de eieren los met peper en zout.

4
4
  • 200 g rundergehakt

Bak in een koekenpan met anti-aanbaklaag het gehakt rul. Breng pittig op smaak met peper en zout.

5
5
  • 150 g gemalen pittige kaas

Roer het gehakt, de eieren en kaas door de spinazie. Vul de vorm met het spinaziemengsel.

6
6

Bak de taart in het midden van oven in ca. 40 min. gaar en goudbruin. Neem de taart uit de oven en snijd in vieren.

combinatietip:

Lekker met groene salade met yoghurtdressing.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.