Lauw­war­me bo­nen­sa­la­de

Ze zijn goed voor je, vullen perfect en smaken ook nog eens heerlijk: bonen. Deze smakelijke salade bevat zelfs meerdere soorten.

(64)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Ze zijn goed voor je, vullen perfect en smaken ook nog eens heerlijk: bonen. Deze smakelijke salade bevat zelfs meerdere soorten. 4 personen
3 64

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • vergiet

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de paprika uitlekken in een vergiet en doe in een kom. Spoel de bonenmix onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de paprika in stukjes en snijd de knoflook fijn. Verhit 2 el olie in een hapjespan en fruit de knoflook 30 sec. Voeg de paprika, bonen, peper en eventueel zout toe en verwarm 6 min. op laag vuur. Schep af en toe voorzichtig om.
  2. Snijd ondertussen de tomaten in partjes. Klop de rest van de olie samen met de balsamicoazijn tot een dressing. Scheur het basilicum in stukjes.
  3. Verdeel het bonenmengsel over een grote platte schaal. Verdeel de tomaat, mozzarella en rucola erover en besprenkel met de dressing. Schep voorzichtig om en garneer met het basilicum.

combinatietip:

Lekker met ciabatta (afbakbrood), het gerecht is dan niet meer glutenvrij.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 430 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 23 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 565 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in

Lauwwarme bonensalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lauw­war­me bo­nen­sa­la­de

1
1
  • 295 g gegrilde rode paprika's
  • 740 g bonenmix kidney, bruine & witte bonen

Laat de paprika uitlekken in een vergiet en doe in een kom. Spoel de bonenmix onder koud stromend water en laat uitlekken.

2
2
  • 1 teen knoflook
  • 2 el olijfolie

Snijd de paprika in stukjes en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 30 sec.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

3
3

Voeg de paprika, bonen, peper en eventueel zout toe aan de knoflook en verwarm 6 min. op laag vuur. Schep af en toe voorzichtig om.

4
4
  • 500 g cherrytomaten
  • 3 el olijfolie
  • 3 el balsamicoazijn
  • 15 g basilicum

Snijd ondertussen de tomaten in partjes. Klop de olie samen met de balsamicoazijn tot een dressing. Scheur het basilicum in stukjes.

5
5
  • 150 g minimozzarella
  • 75 g rucola

Verdeel het bonenmengsel over een grote platte schaal. Verdeel de tomaat, mozzarella en rucola erover en besprenkel met de dressing.

6
6

Schep voorzichtig om en garneer met het basilicum.

combinatietip:

Lekker met ciabatta (afbakbrood), het gerecht is dan niet meer glutenvrij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.