Chickslo­ve­foods snel­le bo­nen­scho­tel

Hier houden wij van: je legt alles op de ovenplaat en de oven doet verder het werk!

(46)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Hier houden wij van: je legt alles op de ovenplaat en de oven doet verder het werk! 4 personen
3 46

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • keukenpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de bonen uitlekken en dep droog met keukenpapier. Schep op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel de tomaten erover. Halveer de aubergine in de lengte, snijd in plakjes van ½ cm en meng met de bonen. Besprenkel met de olie en breng op smaak met de komijn, wat peper en eventueel zout. Bak ca. 30 min. in het midden van de oven.
  2. Doe ondertussen de abrikozen in een kommetje en giet er kokend water over. Laat 10 min. afgedekt staan. Giet af en snijd in kleine stukjes. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de amandelen 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Schep uit de pan op een bord.
  3. Neem het bonen-tomaatmengsel uit de oven en verdeel over de borden. Garneer met de abrikozen en amandelen.

combinatietip:

Lekker met een stukje witvis; dan is het gerecht niet meer veganistisch.

video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 510 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 330 mg
  • vezels 20 g
Tags
Ook te zien in

Chickslovefoods snelle bonenschotel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Chickslo­ve­foods snel­le bo­nen­scho­tel

1
1
  • 740 g bonenmix kidney, bruine & witte bonen
  • 500 g cherrytomaten aan de tak

Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de bonen uitlekken en dep droog met keukenpapier. Schep op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel de tomaten erover.

2
2
  • 2 aubergines

Halveer de aubergines in de lengte, snijd in plakjes van ½ cm en meng met de bonen.

3
3
  • 5 el olijfolie
  • 2 tl gemalen komijn

Besprenkel met de olie en breng op smaak met de komijn, wat peper en eventueel zout. Bak ca. 30 min. in het midden van de oven.

4
4
  • 60 g gedroogde abrikozen

Doe ondertussen de abrikozen in een kommetje en giet er kokend water over. Laat 10 min. afgedekt staan. Giet af en snijd in kleine stukjes.

5
5
  • 100 g blanke amandelen

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de amandelen 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Schep uit de pan op een bord.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

6
6

Neem het bonen-tomaatmengsel uit de oven en verdeel over de borden. Garneer met de abrikozen en amandelen.

combinatietip:

Lekker met een stukje witvis; dan is het gerecht niet meer veganistisch.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.