Maal­tijd­soep met kip en bo­nen

Met een mix van kidney, bruine en witte bonen, boordevol eiwitten, vezels en vitamine B.

(27)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Met een mix van kidney, bruine en witte bonen, boordevol eiwitten, vezels en vitamine B. 4 personen
3 27

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de venkelknollen en kipdijfilet in reepjes. Doe de venkel en kip met het water, de dragon en kippenbouillontabletten in een ruime pan en breng aan de kook. Laat op middelhoog vuur 12 min. koken.
  2. Doe ondertussen de bonenmix in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Rasp de gele schil van de citroen. Snijd de vrucht in parten. Voeg de laatste minuut van de kooktijd de bonen en de spinazie aan de soep toe. Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout. Garneer met het citroenrasp en een citroenpartje.

variatietip:

Ander smaakaccent? Vervang de dragon door eenzelfde hoeveelheid gedroogde tijm.

combinatietip:

Lekker met een spelttwister (broodje).

video

Ven­kel be­rei­den

Instructievideo - 01:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 295 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 19 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 1.745 mg
  • vezels 16 g
Tags
Ook te zien in

Maaltijdsoep met kip en bonen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Maal­tijd­soep met kip en bo­nen

1
1
  • 2 venkelknollen
  • 300 g kipdijfilet

Snijd de venkelknollen en kipdijfilet in reepjes.

Venkel bereiden

Instructievideo

01:54 min.

2
2
  • 1½ liter kraanwater
  • 3 tl gedroogde dragon
  • 3 kippenbouillontabletten

Doe de venkel en kip met het water, de dragon en kippenbouillontabletten in een ruime pan en breng aan de kook.

3
3

Laat op middelhoog vuur 12 min. koken.

4
4
  • 740 g bonenmix kidney, bruine & witte bonen

Doe ondertussen de bonenmix in een vergiet en spoel af onder koud stromend water

5
5
  • 1 citroen

Rasp de gele schil van de citroen. Snijd de vrucht in parten.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

6
6
  • 300 g spinazie

Voeg de laatste minuut van de kooktijd de bonen en spinazie aan de soep toe.

7
7

Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout. Garneer met het citroenrasp en een citroenpartje.

variatietip:

Ander smaakaccent? Vervang de dragon door eenzelfde hoeveelheid gedroogde tijm.

combinatietip:

Lekker met een spelttwister (broodje).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.