Fris­se sa­la­de met bo­nen in ta­co­schel­pen

Geef je maaltijd eens een hele andere draai met bonen.

(24)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Geef je maaltijd eens een hele andere draai met bonen. 4 personen
2 24

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • kaasschaaf

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de eieren 6 min. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en snijd in partjes. Bereid ondertussen de tacoschelpen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd 1 venkelknol en 1 friszoete appel in dunne reepjes. Doe bonenmix in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Snijd de blaadjes van de platte peterselie fijn.
  2. Schaaf de Parmezaanse kaas. Verdeel de eipartjes en kaas over de salade. Serveer de salade in de tacoschelpen. Meng de venkel, appel, bonen en peterselie met de veldsla en citroenolijfolie in een ruime schaal. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

bereidingstip:

In plaats van 4 el citroenolijfolie kun je ook 3 el olijfolie en 1 tl citroensap gebruiken.

video

Ei ko­ken

Instructievideo - 01:51 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 490 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 490 mg
  • vezels 15 g
Tags
Ook te zien in

Frisse salade met bonen in tacoschelpen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fris­se sa­la­de met bo­nen in ta­co­schel­pen

1
1
  • 4 eieren

Kook de eieren 6 min. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en snijd in partjes.

Ei koken

Instructievideo

01:51 min.

2
2
  • 12 tacoschelpen
  • 1 venkelknol
  • 1 friszoete appel

Bereid ondertussen de tacoschelpen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd 1 venkelknol en 1 friszoete appel in dunne reepjes.

3
3
  • 740 g bonenmix kidney, bruine & witte bonen
  • 20 g platte peterselie

Doe bonenmix in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Snijd de blaadjes van de platte peterselie fijn.

4
4
  • 75 g veldsla
  • 4 el citroenolijfolie

Meng de venkel, appel, bonen en peterselie met de veldsla en citroenolijfolie in een ruime schaal. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 50 g Parmezaanse kaas

Schaaf de Parmezaanse kaas. Verdeel de eipartjes en kaas over de salade. Serveer de salade in de tacoschelpen.

bereidingstip:

In plaats van 4 el citroenolijfolie kun je ook 3 el olijfolie en 1 tl citroensap gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.