Pit­ti­ge bo­nen met to­maat­jes en tar­taar

Groente, vlees en een heerlijke mix van bonen. En dat gluten- én lactosevrij!

(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Groente, vlees en een heerlijke mix van bonen. En dat gluten- én lactosevrij! 4 personen
3 17

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de uien in halve ringen. Snijd de knoflook fijn. Haal de naaldjes rozemarijn van de takjes en snijd fijn. Halveer de cherrytomaatjes. Bestrijk de tartaartjes met 1 el olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de tartaartjes in 12 min. gaar. Keer halverwege.
  2. Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Voeg de knoflook, chilipeper en rozemarijn toe en fruit 2 min. op laag vuur.
  3. Voeg de tomaatjes toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Doe ondertussen de bonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de bonen toe en verwarm nog 3 min.
  4. Serveer het bonen-tomatenmengsel met de tartaartjes.
video

Vlees gril­len

Instructievideo - 00:39 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 395 mg
  • vezels 19 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 5 2015

Pittige bonen met tomaatjes en tartaar

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pit­ti­ge bo­nen met to­maat­jes en tar­taar

1
1
  • 3 rode uien
  • 2 tenen knoflook

Snijd de uien in halve ringen. Snijd de knoflook fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

2
2
  • 2 takjes rozemarijn
  • 400 g cherrytomaten

Ris de naaldjes rozemarijn van de takjes en snijd fijn. Halveer de cherrytomaatjes.

3
3
  • 4 tartaartjes
  • 1 el arachideolie

Bestrijk de tartaartjes met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout.

4
4

Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de tartaartjes in 12 min. gaar. Keer halverwege.

Vlees grillen

Instructievideo

00:39 min.

5
5
  • 3 el arachideolie
  • 1 tl chilipeper

Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Voeg de knoflook, chilipeper en rozemarijn toe en fruit 2 min. op laag vuur.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

6
6

Voeg de tomaatjes toe en bak 5 min. op middelhoog vuur.

7
7
  • 740 g bonenmix kidney, bruine & witte bonen

Doe ondertussen de bonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.

8
8

Voeg de bonen toe aan het ui-tomaatmengsel en verwarm nog 3 min.

9
9

Serveer het bonen-tomatenmengsel met de tartaartjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.