Ta­co's met worst, pa­pri­ka en cour­get­te

Ideaal om met anderen te delen. En dan zijn ze ook nog glutenvrij.

(34)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht Ideaal om met anderen te delen. En dan zijn ze ook nog glutenvrij. 4 personen
2 34

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verwijder het vel van de worst. Halveer de courgette in de lengte en snijd in dunne plakjes. Laat de paprika uitlekken en snijd in dunne reepjes.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en bak het worstvlees op middelhoog vuur in 2 min. bruin. Duw het vlees tijdens het bakken met een houten lepel in kleine stukjes. Voeg de courgette toe en bak 2 min. mee. Laat de bonen uitlekken en voeg samen met de tacosaus toe. Laat op laag vuur 5 min. koken. Schep regelmatig om.
  3. Verwarm ondertussen de tacoschelpen ca. 5 min. in de oven. Leg de schelpen in een schaal. Vul ze met de botersla en het worstmengsel en garneer met de reepjes paprika.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 535 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 1.540 mg
  • vezels 15 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Taco's met worst, paprika en courgette

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ta­co's met worst, pa­pri­ka en cour­get­te

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 270 g Catalaanse braadworsten

Verwijder het vel van de worst.

3
3
  • 1 courgette
  • 295 g gegrilde rode paprika's

Halveer de courgette in de lengte en snijd in dunne plakjes. Laat de paprika uitlekken en snijd in dunne reepjes.

4
4
  • 1 el zonnebloemolie

Verhit de olie in een hapjespan en bak het worstvlees op middelhoog vuur in 2 min. bruin. Duw het tijdens het bakken met een houten lepel in stukjes.

5
5
  • 740 g bonenmix kidney, bruine & witte bonen
  • 230 g tacosaus mild

Voeg de courgette toe en bak 2 min. mee. Laat de bonen uitlekken en voeg samen met de tacosaus toe. Laat op laag vuur 5 min. koken. Schep regelmatig om.

6
6
  • 12 tacoschelpen

Verwarm ondertussen de tacoschelpen ca. 5 min. in de oven.

7
7
  • 100 g botersla

Leg de schelpen in een schaal. Vul ze met de botersla en het worstmengsel en garneer met de reepjes paprika.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.