Op­per­de­pop: kin­der­pa­el­la 2-4 jr

Echte Spaanse klassieker met kip, garnalen en risottorijst, maar zonder rode peper.

(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans kindergerecht Echte Spaanse klassieker met kip, garnalen en risottorijst, maar zonder rode peper. 4 personen
3 17

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder het steeltje en de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in blokjes. Breng het water in een pannetje aan de kook en los de bouillontabletten erin op. Zet het vuur laag en roer de saffraan erdoor. Houd de bouillon warm.
  2. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de kip in kleine blokjes. Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de ui en knoflook 1 min. Voeg de kip toe en bak 1 min. mee.
  3. Schep de blokjes paprika en de rijst erbij. Bak het geheel al omscheppend nog 2 min. Voeg de tomatenblokjes toe en schep het geheel goed om. Schenk er zo veel warme bouillon op dat de rijst net helemaal onder staat. Laat de rijst onafgedekt 15 min. op laag vuur koken.
  4. Meng de doperwten door de rijst en laat het geheel nog 10 min. zachtjes koken. Voeg nog wat extra bouillon toe als de rijst te droog wordt. Meng 2 min. voor het einde van de bereidingstijd de garnalen erdoor. Breng de paella op smaak met citroensap, peper en eventueel zout.

Tip:

Bron: Opperdepop 2006, Albert Heijn

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 435 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 61 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 1.585 mg
  • vezels 5 g
Tags

Opperdepop: kinderpaella 2-4 jr

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Op­per­de­pop: kin­der­pa­el­la 2-4 jr

1
  • 1 rode paprika

Verwijder het steeltje en de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in blokjes.

2
  • 750 ml kraanwater
  • 1½ visbouillontablet
  • 0.05 g saffraandraadjes

Breng het water in een pannetje aan de kook en los de bouillontabletten erin op. Zet het vuur laag en roer de saffraan erdoor. Houd de bouillon warm.

3
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 250 g kipfilet

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de kip in kleine blokjes.

4
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de ui en knoflook 1 min. Voeg de kip toe en bak 1 min. mee.

5
  • 250 g risottorijst
  • 400 g tomatenblokjes

Schep de blokjes paprika en de rijst erbij. Bak het geheel al omscheppend nog 2 min. Voeg de tomatenblokjes toe en schep het geheel goed om.

6

Schenk er zo veel warme bouillon op dat de rijst net helemaal onder staat. Laat de rijst onafgedekt 15 min. op laag vuur koken.

7
  • 150 g doperwten

Meng de doperwten door de rijst en laat het geheel nog 10 min. zachtjes koken. Voeg nog wat extra bouillon toe als de rijst te droog wordt.

8
  • 200 g roze garnalen
  • 1 el citroensap

Meng 2 min. voor het einde van de bereidingstijd de garnalen erdoor. Breng de paella op smaak met citroensap, peper en eventueel zout. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.