Op­per­de­pop: slim­me can­nel­lo­ni 2-4 jr

Pasta? Die rol je gewoon zelf! Van lasagnebladen maak je in een handomdraai gevulde cannelloni.

(18)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans kindergerecht Pasta? Die rol je gewoon zelf! Van lasagnebladen maak je in een handomdraai gevulde cannelloni. 4 personen
3 18

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • lage ovenschaal (ca. 2 liter)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Pers de knoflook uit en snipper de ui. Verhit de olie in een ruime koekenpan en fruit de knoflook en ui 1 min. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Meng 100 ml tomatensaus erdoor en laat het gehaktmengsel nog 2 min. zacht sudderen.
  2. Snijd de lasagnebladen over de breedte doormidden, zodat je in totaal 16 bladen hebt. Verdeel het gehaktmengsel over één kant van de bladen en rol ze op. Vet de ovenschaal in. Schep enkele eetlepels tomatensaus op de bodem van de ovenschaal. Leg de pastarolletjes er naast elkaar op en schenk de rest van de tomatensaus erover. Verdeel de mozzarella en geraspte kaas over de rolletjes.
  3. Zet het gerecht ca. 20 min. in de oven, tot de kaas is gesmolten en licht goudbruin is.

combinatietip:

Lekker met een salade met paprika en tomaat.

Tip:

Bron: Opperdepop 2006, Albert Heijn

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 755 kcal
  • eiwit 42 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 1.340 mg
  • vezels 4 g
Tags

Opperdepop: slimme cannelloni 2-4 jr

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Op­per­de­pop: slim­me can­nel­lo­ni 2-4 jr

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
  • 1 teen knoflook
  • 1 ui

Pers de knoflook uit en snipper de ui.

3
  • 2 el olie
  • 250 g rundergehakt

Verhit de olie in een ruime koekenpan en fruit de knoflook en ui 1 min. Voeg het gehakt toe en bak het rul.

4
  • 100 ml Italiaanse tomatensaus met kruiden (sugo)

Meng de tomatensaus erdoor en laat het gehaktmengsel nog 2 min. zacht sudderen.

5
  • 8 lasagnebladen

Snijd de lasagnebladen over de breedte doormidden, zodat je in totaal 16 bladen hebt.

6

Verdeel het gehaktmengsel over één kant van de bladen en rol ze op.

7
  • 570 ml Italiaanse tomatensaus met kruiden (sugo)

Vet de ovenschaal in. Schep enkele eetlepels tomatensaus op de bodem van de ovenschaal. Leg de pastarolletjes er naast elkaar op en schenk de rest van de tomatensaus erover.

8
  • 125 g mozzarella
  • 75 g geraspte kaas

Verdeel de mozzarella en geraspte kaas over de rolletjes.

9

Zet het gerecht ca. 20 min. in de oven, tot de kaas is gesmolten en licht goudbruin is. Lekker!

combinatietip:

Lekker met een salade met paprika en tomaat.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.