Op­per­de­pop: knap­pe­ri­ge cour­get­te­rol­le­tjes 2-4 jr

Een gezond alternatief voor chips, en een absolute verjaardagstopper!

  • kindergerecht
  • 15 stuks
  • 60 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(2)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
kindergerecht Een gezond alternatief voor chips, en een absolute verjaardagstopper! 15 stuks
3 2

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de courgette in kleine blokjes (brunoise) en snipper de ui.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 1 min. Voeg de courgette toe en bak 3-4 min., tot de courgette zacht is. Verkruimel de geitenkaas erdoor en voeg peper en eventueel zout toe. Neem de pan van het vuur.
  3. Leg de plakjes filodeeg op een werkblad en snijd ze over de breedte in drie repen van gelijke grootte. Dek het filodeeg waarmee je niet werkt af met een vochtige doek om uitdroging te voorkomen.
  4. Bestrijk de randen van een reep deeg dun met wat olie. Schep op een smalle kant van een reep 1 el van het courgettemengsel. Vouw de zijkanten over de vulling en rol de reep deeg op. Plak de rand met een beetje olie dicht. Maak zo ook de rest van de rolletjes.
  5. Leg de rolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk de bovenkant met een beetje olie. Bak de rolletjes in de oven in ca. 20 min. goudbruin en knapperig. Neem uit de oven en laat afkoelen tot lauwwarm.

Tip:

Bron: Opperdepop 2006, Albert Heijn

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 60 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 3 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 57 mg
Tags

Opperdepop: knapperige courgetterolletjes 2-4 jr

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Op­per­de­pop: knap­pe­ri­ge cour­get­te­rol­le­tjes 2-4 jr

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 150 g courgettes
  • 1 ui

Snijd de courgette in kleine blokjes (brunoise) en snipper de ui.

Brunoise snijden

Instructievideo

00:38 min.

3
3
  • 1 el olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 1 min. Voeg de courgette toe en bak 3-4 min., tot de courgette zacht is.

4
4
  • 100 g zachte geitenkaas

Verkruimel de geitenkaas erdoor en voeg peper en eventueel zout toe. Neem de pan van het vuur.

5
5
  • 5 filodeeg

Leg de plakjes filodeeg op een werkblad en snijd ze over de breedte in drie repen van gelijke grootte.

6
6

Dek het filodeeg waarmee je niet werkt af met een vochtige doek om uitdroging te voorkomen.

7
7

Bestrijk de randen van een reep deeg dun met wat olie. Schep op een smalle kant van een reep 1 el van het courgettemengsel.

8
8
  • 2 el olijfolie

Vouw de zijkanten over de vulling en rol de reep deeg op. Plak de rand met een beetje olie dicht. Maak zo ook de rest van de rolletjes.

9
9

Leg de rolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk de bovenkant met een beetje olie.

10
10

Bak de rolletjes in de oven in ca. 20 min. goudbruin en knapperig.

11
11

Neem uit de oven en laat afkoelen tot lauwwarm. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.