Cour­get­te­taart met gei­ten­kaas en been­ham

Roosjes beenham en linten van courgette: bijna te mooi om aan te snijden.

  • lunch
  • 4 personen
  • 520 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 25 min. oventijd
(74)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans lunch Roosjes beenham en linten van courgette: bijna te mooi om aan te snijden. 4 personen
3 74

Ingrediënten

Keukenspullen
  • langwerpige quichevorm met losse bodem (34 x 11 cm)
  • bakkwast

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop het ei los. Meng de crème fraîche met de geitenkaas en het ei tot een egaal mengsel. Roer de tuinerwten erdoor.
  2. Snijd van de vellen filodeeg langs de lange kant een strook van 10 cm breed af. Dit wordt niet gebruikt. Smelt de boter in een steelpan en vet de vorm in. Leg een vel filodeeg in de quichevorm en bestrijk met boter. Herhaal met de rest van het deeg. Verdeel het tuinerwtenmengsel erover. Bak ca. 15 min. in het midden van de oven.
  3. Rasp ondertussen de gele schil van een 1/2 citroen. Snijd de dille fijn. Schaaf met een kaasschaaf lange linten van de courgette. Meng de linten met de olie en het citroenrasp.
  4. Neem de taart uit de oven en verdeel de courgettelinten en ham er losjes over. Bak nog ca. 10 min. in de oven. Bestrooi met de dille.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 520 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 465 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Courgettetaart met geitenkaas en beenham

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cour­get­te­taart met gei­ten­kaas en been­ham

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
  • 1 ei
  • 125 g crème fraîche
  • 125 g geitenkaas naturel 55+
  • 225 g tuinerwten

Klop het ei los. Meng de crème fraîche met de geitenkaas en het ei tot een egaal mengsel. Roer de tuinerwten erdoor.

3
  • 6 vellen filodeeg

Snijd van de vellen filodeeg langs de lange kant een strook van 10 cm breed af. Dit wordt niet gebruikt.

4
  • 30 g boter

Smelt de boter in een steelpan en vet de vorm in. Leg een vel filodeeg in de quichevorm en bestrijk met boter. Herhaal met de rest van het deeg.

5

Verdeel het tuinerwtenmengsel erover. Bak ca. 15 min. in het midden van de oven.

6
  • 1 citroen
  • 8 g dille

Rasp ondertussen de gele schil van een 1/2 citroen. Snijd de dille fijn.

7
  • 1 courgette
  • 2 el extra vierge olijfolie

Schaaf met een kaasschaaf lange linten van de courgette. Meng de linten met de olie en het citroenrasp.

8
  • 100 g beenham

Neem de taart uit de oven en verdeel de courgettelinten en ham er losjes over. Bak nog ca. 10 min. in de oven. Bestrooi met de dille. Lekker!

Tip: Als de taart te donker wordt bedek hem dan met aluminiumfolie. Serveer warm, lauw of koud.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.