Knap­pe­ri­ge ei-spi­na­zietaart

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 510 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 45 min. oventijd
(264)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 264

Ingrediënten

Keukenspullen
  • springvorm (Ø 24 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat het filodeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking ontdooien. Kook de helft van de eieren in ca. 7 min. hard, pel ze en snijd in plakjes. Laat de spinazie in de magnetron ontdooien en druk in een zeef het vocht eruit.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de tomaten in kleine blokjes. Vet de springvorm in. Bestrijk met een kwastje 3 van de 10 vellen met ⅓ van de margarine, leg op elkaar in de vorm. Herhaal dit 2 keer, laat telkens iets verspringen. Klop de rest van de eieren los met de roomkaas, peper en zout. Meng de spinazie met de roomkaasmengsel en de tomaat.
  3. Leg de helft van het mengsel in de vorm, verdeel de eiplakjes erover. Leg de rest van het spinaziemengsel in de vorm. Scheur het laatste filodeeg in stukjes en strooi over de taart. Bak de taart in ca. 45 min. goudbruin.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 510 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2006 week 14-15

Knapperige ei-spinazietaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Knap­pe­ri­ge ei-spi­na­zietaart

1
1
  • 10 plakjes filodeeg

Laat het filodeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking ontdooien.

2
2
  • 3 eieren
  • 450 g spinazie

Kook de eieren in ca. 7 min. hard, pel ze en snijd in plakjes. Laat de spinazie in de magnetron ontdooien en druk in een zeef het vocht eruit.

3
3

Verwarm de oven voor op 200 °C.

4
4
  • 2 tomaten
  • 1 el vloeibare margarine

Snijd de tomaten in kleine blokjes. Vet de springvorm in.

5
5
  • 4 el vloeibare margarine

Bestrijk met een kwastje 3 van de 10 vellen met ⅓ van de margarine, leg op elkaar in de vorm. Herhaal dit 2 keer, laat telkens iets verspringen.

6
6
  • 3 eieren
  • 125 g verse roomkaas met kruiden

Klop de eieren los met de roomkaas, peper en zout. Meng de spinazie met de roomkaasmengsel en de tomaat.

7
7

Leg de helft van het mengsel in de vorm, verdeel de eiplakjes erover. Leg de rest van het spinaziemengsel in de vorm.

8
8

Scheur het laatste filodeeg in stukjes en strooi over de taart. Bak de taart in ca. 45 min. goudbruin.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.