Rijk­ge­vul­de pa­el­la

(301)waardeer
spaans hoofdgerecht 6 personen
3 301

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie
Keukenspullen
  • paella- of grote hapjespan

Bereiden

Bak de chorizoblokjes op zacht vuur uit tot ze knapperig zijn en het vet zich over de panbodem verdeeld heeft. Schep de chorizo op een bord en bak eerst de stukken kip en vervolgens de reuzengarnalen in het vet op matig vuur gaar. Leg ze op een bord. Schep de ui en paprika door het bakvet, voeg indien nodig nog 2 el olijfolie toe en laat ze in 5-10 min. zachtjes gaar worden. Roer nu de tomaatblokjes met vocht, doperwten, saffraan en rijst erdoor. Verwarm alles al omscheppend 3-4 min. en voeg dan warme kippenbouillon toe. Roer alles goed door en laat de paella op zacht vuur in 25 min. gaar worden, roer regelmatig. Pel intussen de garnalen. Schep de chorizo door de rijst en leg de stukken kip en garnalen ertussen. Breng de paella pittig op smaak met zout en peper en verwarm de rijst nog 5 min. Lekker met een frisse salade van romainesla.

Tip:

Houdt niet iedereen van vis? Bak en serveer de garnalen dan apart.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 620 kcal
  • eiwit 44 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 20 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer die wij niet ondersteunen, daarom werkt deze site niet optimaal. We raden je aan een andere browser(versie) te gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.