Rijk­ge­vul­de pa­el­la

Dit typisch Spaanse gerecht geeft je het hele jaar door een vakantiegevoel.

(352)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans hoofdgerecht Dit typisch Spaanse gerecht geeft je het hele jaar door een vakantiegevoel. 6 personen
3 352

Ingrediënten

6 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • paellapan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de chorizo en paprika in blokjes. Snijd de kipfilet in grove stukken en snipper de ui grof. Bak de chorizoblokjes op zacht vuur uit tot ze knapperig zijn en het vet over de panbodem verdeeld is. Schep de chorizo op een bord. Bak de stukken kip en vervolgens de reuzengarnalen in het vet op matig vuur gaar. Leg ze op een bord. Schep de ui en paprika door het bakvet, voeg indien nodig de olijfolie toe, en laat in 5-10 min. zachtjes gaar worden.
  2. Roer nu de tomatenblokjes met het vocht, de doperwten, saffraan en rijst erdoor. Verwarm alles al omscheppend 3-4 min. en voeg dan warme kippenbouillon toe. Roer alles goed door en laat de paella op zacht vuur in 25 min. gaar worden, toer regelmatig. Pel ondertussen de garnalen. Schep de chorizo door de rijst en leg de stukken kip en de garnalen ertussen. Breng de paella pittig op smaak met peper en eventueel zout. Verwarm de rijst nog 5 min.

combinatietip:

Lekker met een frisse salade van romainesla.

Tip:

Houdt niet iedereen van vis? Bak en serveer de garnalen dan apart.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 675 kcal
  • eiwit 47 g
  • koolhydraten 76 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 2.440 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Rijkgevulde paella

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rijk­ge­vul­de pa­el­la

1
1
  • 250 g chorizoworst
  • 500 g kipfilet
  • 2 rode paprika's
  • 1 ui

Snijd de chorizo en paprika in blokjes. Snijd de kipfilet in grove stukken en snipper de ui grof.

2
2

Bak de chorizoblokjes op zacht vuur uit tot ze knapperig zijn en het vet over de panbodem verdeeld is. Schep de chorizo op een bord.

3
3
  • 500 g zoetwater reuzengarnalen

Bak de stukken kip en vervolgens de reuzengarnalen in het vet op matig vuur gaar. Leg ze op een bord.

4
4
  • 2 el olijfolie

Schep de ui en paprika door het bakvet, voeg indien nodig de olijfolie toe, en laat in 5-10 min. zachtjes gaar worden.

5
5
  • 400 g tomatenblokjes
  • 200 g doperwten
  • 0.05 g saffraandraadjes
  • 500 g risottorijst

Roer nu de tomatenblokjes met het vocht, de doperwten, saffraan en rijst erdoor. Verwarm alles al omscheppend 3-4 min. en voeg dan warme kippenbouillon toe.

6
6
  • 1½ liter kippenbouillon

Roer alles goed door en laat de paella op zacht vuur in 25 min. gaar worden, toer regelmatig. Pel ondertussen de garnalen.

7
7

Schep de chorizo door de rijst en leg de stukken kip en de garnalen ertussen. Breng de paella pittig op smaak met peper en eventueel zout.

8
8

Verwarm de rijst nog 5 min.

combinatietip:

Lekker met een frisse salade van romainesla.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.