30-mi­nu­ten pa­el­la

(334)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans hoofdgerecht 4 personen
3 334

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de chorizo in blokjes en bak in een hapjespan op laag vuur uit. Schep op een bordje. Snipper de ui en snijd de de paprika in blokjes. Bak de ui en paprika in het bakvet zachtjes 2-3 min.
  2. Voeg de rijst en de saffraan toe en bak al omscheppend mee tot alle rijstkorrels glanzen. Schep de tomatenpuree erdoor en bak alles nog 1 min. Schenk de bouillon erbij en roer de erwten erdoor. Laat de rijst zonder deksel op de pan op zacht vuur in ca. 15 min. gaar worden, roer regelmatig.
  3. Spoel de fruits de mer in een zeef onder koud stromend water af en laat goed uitlekken. Roer de chorizo en de fruits de mer door de paella en warm alles nog 2-3 min. goed door.

variatietip:

Geen visliefhebber? Vervang de fruits de mer dan door stukjes kip.

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 625 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 76 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

30-minuten paella

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

30-mi­nu­ten pa­el­la

1
1
  • 250 g chorizoworst

Snijd de chorizo in blokjes en bak in een hapjespan op laag vuur uit. Schep op een bordje.

2
2
  • 1 ui
  • 1 rode paprika

Snipper de ui en snijd de de paprika in blokjes. Bak de ui en paprika in het bakvet zachtjes 2-3 min.

3
3
  • 300 ml risottorijst
  • 0.05 g saffraan

Voeg de rijst en de saffraan toe en bak al omscheppend mee tot alle rijstkorrels glanzen.

4
4
  • 70 g tomatenpuree
  • 750 ml kippenbouillon
  • 300 g tuinerwten

Schep de tomatenpuree erdoor en bak alles nog 1 min. Schenk de bouillon erbij en roer de erwten erdoor.

5
5

Laat de rijst zonder deksel op de pan op zacht vuur in ca. 15 min. gaar worden, roer regelmatig.

6
6
  • 150 g fruits de mer

Spoel de fruits de mer in een zeef onder koud stromend water af en laat goed uitlekken.

7
7

Roer de chorizo en de fruits de mer door de paella en warm alles nog 2-3 min. goed door.

variatietip:

Geen visliefhebber? Vervang de fruits de mer dan door stukjes kip.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.