Half-uur­tje pa­el­la met vis

(249)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans hoofdgerecht 4 personen
3 249

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • paellapan of hapjespan (Ø 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de saffraan in een kommetje, voeg 2 el bouillon toe en laat staan tot gebruik. Laat de garnalen ontdooien. Halveer de tomaat en verwijder de zaadlijsten uit de tomaat. Rasp het vruchtvlees op een grove rasp tot je alleen het vel over hebt. Gooi het vel weg. Snipper de ui. Snijd de knoflook in plakjes en de chorizoworst in blokjes.
  2. Verhit de olie in de pan en bak de ui en chorizo 5 min. op middelhoog vuur tot de ui glazig is. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Voeg de rijst toe en bak mee tot de korrels glazig zijn. Bak de tomaat 3 min. mee.
  3. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Snijd de bonen in stukjes en voeg toe.Schenk de rest van de bouillon en de saffraan erbij. Breng aan de kook en roer 1 keer goed door. Snijd de kabeljauw in stukken en halveer de cherrytomaten. Verdeel de kabeljauw, garnalen en cherrytomaten erover. Zet het vuur laag en laat 20 min. zachtjes koken.

combinatietip:

Paella smaakt lekker met partjes citroen en fijngesneden peterselie.

video

Pa­el­la ma­ken

Kookles - 05:47 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 920 kcal
  • eiwit 42 g
  • koolhydraten 71 g
  • vet 51 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Half-uurtje paella met vis

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Half-uur­tje pa­el­la met vis

1
1
  • 0.05 g saffraan
  • 1 liter hete kippenbouillon
  • 250 g reuzegarnalen

Doe de saffraan in een kommetje, voeg 2 el bouillon toe en laat staan tot gebruik. Laat de garnalen ontdooien.

2
2
  • 6 trostomaten

Halveer de tomaat en verwijder de zaadlijsten uit de tomaat. Rasp het vruchtvlees op een grove rasp tot je alleen het vel over hebt. Gooi het vel weg.

3
3
  • 2 uien
  • 4 tenen knoflook
  • 250 g chorizoworst

Snipper de ui. Snijd de knoflook in plakjes en de chorizoworst in blokjes.

4
4
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in de pan en bak de ui en chorizo 5 min. op middelhoog vuur tot de ui glazig is. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee.

5
5
  • 300 g risottorijst

Voeg de rijst toe en bak mee tot de korrels glazig zijn. Bak de tomaat 3 min. mee.

6
6
  • 300 g sperziebonen

Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Snijd de bonen in stukjes en voeg toe.

7
7

Schenk de rest van de bouillon en de saffraan erbij. Breng aan de kook en roer 1 keer goed door.

8
8
  • 250 g kabeljauwfilet
  • 250 g cherrytomaten

Snijd de kabeljauw in stukken en halveer de cherrytomaten. Verdeel de kabeljauw, garnalen en cherrytomaten erover.

9
9

Zet het vuur laag en laat 20 min. zachtjes koken.

combinatietip:

Paella smaakt lekker met partjes citroen en fijngesneden peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.