Een­vou­di­ge pa­el­la

(303)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans hoofdgerecht 4 personen
3 303

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de zeevruchten ontdooien. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de chorizo in blokjes. Verhit in een grote pan met dikke bodem de olie en fruit hierin de ui en knoflook goudbruin. Voeg de rijst en de chorizo toe en bak al omscheppend 2-3 min. mee.
  2. Schenk de kippenbouillon en tomatenblokjes erbij en breng het geheel aan de kook. Laat de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar worden. Schep de zeevruchten door de rijst en laat nog 5 min. met de deksel op de pan op een laag vuur staan tot de zeevruchten door en door warm zijn.

Tip:

Gabriel García de la Torre (middenvelder van Ajax). Het favoriete gerecht van Gabri is paella: 'Dit recept doet mij aan thuis denken. Mijn moeder maakte vaak paella of zarzuela voor mij en mijn zus. Tegenwoordig maakt mijn vrouw dit gerecht voor mij en de kinderen. Ik ben een echte visliefhebber. In Nederland kun je vis gelukkig net zo lekker eten als in Spanje. En de ingrediënten voor een Spaanse maaltijd koop je hier gewoon in de supermarkt. Maar ik heb ook al een Nederlands lievelingskostje: pannenkoeken. Hollandser kan het niet!'

video

Pa­el­la ma­ken

Kookles - 05:47 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 585 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Eenvoudige paella

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Een­vou­di­ge pa­el­la

1
1
  • 500 g gemengde zeevruchten

Laat de zeevruchten ontdooien.

2
2
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 50 g chorizoworst

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de chorizo in blokjes.

3
3
  • 4 el olijfolie

Verhit in een grote pan met dikke bodem de olie en fruit hierin de ui en knoflook goudbruin.

4
4
  • 325 g gele rijst

Voeg de rijst en de chorizo toe en bak al omscheppend 2-3 min. mee.

5
5
  • 500 ml kippenbouillon van tablet
  • 400 g tomatenblokjes

Schenk de kippenbouillon en tomatenblokjes erbij en breng het geheel aan de kook. Laat de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar worden.

6
6

Schep de zeevruchten door de rijst en laat nog 5 min. met de deksel op de pan op een laag vuur staan tot de zeevruchten door en door warm zijn.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.