Groen­te­rij­ke pa­el­la

Viva España! Durf jij je te wagen aan deze Spaanse klassieker?

(172)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans hoofdgerecht Viva España! Durf jij je te wagen aan deze Spaanse klassieker? 4 personen
3 172

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng het water aan de kook en los de bouillontabletten hierin op. Doe de saffraan in een kommetje en schenk er 100 ml hete bouillon over.
  2. Snijd de kip en paprika in reepjes. Snijd de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de tomaten. Verhit de olie in een hapjespan. Bestrooi de kip met peper en zout en bak in 3 min. bruin. Voeg de paprika en de knoflook toe en bak nog 3 min.
  3. Snijd de tomaat in blokjes en schep die met de bevroren snijbonen en de rijst door de kip. Bak nog 1-2 min. tot de rijstkorrels glanzen. Voeg peper naar smaak toe.
  4. Schenk de saffraanbouillon erbij en schep om. Voeg 650 ml visbouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en kook de paella op laag vuur in ca. 30 min. gaar. Voeg eventueel extra bouillon of water toe als de rijst niet onder staat. Roer af en toe. Voeg de laatste 5 min. de zeevruchten toe.
  5. Snijd de citroen in partjes. Serveer de paella met de citroen. Lekker met wat fijngesneden peterselie.
video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 490 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Groenterijke paella

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groen­te­rij­ke pa­el­la

1
1
  • 1 liter water
  • 2 visbouillontabletten
  • 2 zakjes saffraan

Breng het water aan de kook en los de bouillontabletten hierin op. Doe de saffraan in een kommetje en schenk er 100 ml hete bouillon over.

2
2
  • 300 g kipfilet
  • 1 rode paprika
  • 2 tenen knoflook
  • 3 tomaten
  • 2 el olijfolie

Snijd de kip en paprika in reepjes. Snijd de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de tomaten. Verhit de olie in een hapjespan. Bestrooi de kip met peper en zout en bak in 3 min. bruin. Voeg de paprika en de knoflook toe en bak nog 3 min.

3
3
  • 300 g snijbonen
  • 300 g risottorijst

Snijd de tomaat in blokjes en schep die met de bevroren snijbonen en de rijst door de kip. Bak nog 1-2 min. tot de rijstkorrels glanzen. Voeg peper naar smaak toe.

4
4

Schenk de saffraanbouillon erbij en schep om. Voeg 650 ml visbouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en kook de paella op laag vuur in ca. 30 min. gaar.

5
5
  • 250 g gemengde zeevruchten

Voeg eventueel extra bouillon of water toe als de rijst niet onder staat. Roer af en toe. Voeg de laatste 5 min. de zeevruchten toe.

6
6
  • 1 citroen

Snijd de citroen in partjes. Serveer de paella met de citroen. Lekker met wat fijngesneden peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.