Kip te­riy­a­ki met pa­pri­ka

De iets zoete saus voor teriyaki bestaat onder andere uit soja, suiker en rijstwijn. Teri betekent glans, yaki betekent gebakken.

(180)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
japans hoofdgerecht De iets zoete saus voor teriyaki bestaat onder andere uit soja, suiker en rijstwijn. Teri betekent glans, yaki betekent gebakken. 4 personen
3 180

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil en rasp de gember. Meng met de sesamolie in een kom en pers de knoflook erboven. Leg de kipfilethaasjes erin en laat 15 min. afgedekt staan. Doe ondertussen de sojasaus, mirin en suiker in een kommetje en roer tot de suiker is opgelost.
  2. Snijd de puntpaprika’s en peultjes in reepjes.
  3. Verhit een koekenpan en bak de kip met marinade in 2 min. rondom lichtbruin. Voeg de helft van het sojamengsel toe en laat 4 min. stoven. Verhit ondertussen de arachideolie in een wok en roerbak de paprika, peultjes en spitskool 4 min. Voeg de rest van het sojamengsel toe en roerbak nog 1 min.
  4. Serveer de groenten met de kip.

variatietip:

In plaats van mirin kun je ook droge sherry gebruiken.

combinatietip:

Lekker met zilvervlies rijst of udon noedels.

dieettip:

Gebruik soy sauce less salt voor minder natrium.

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 355 kcal
  • eiwit 43 g
  • koolhydraten 19 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 1.000 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Kip teriyaki met paprika

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip te­riy­a­ki met pa­pri­ka

1
  • 1 cm verse gember
  • 1 el sesamolie
  • 1 teen knoflook
  • 8 kipfilethaasjes

Schil en rasp de gember. Meng met de sesamolie in een kom en pers de knoflook erboven. Leg de kipfilethaasjes erin en laat 15 min. afgedekt staan.

2
  • 4 el Japanse sojasaus
  • 4 el mirin
  • 1 el donkere basterdsuiker

Doe ondertussen de sojasaus, mirin en suiker in een kommetje en roer tot de suiker is opgelost.

3
  • 2 zoete puntpaprika's
  • 200 g peultjes

Snijd de puntpaprika’s en peultjes in reepjes.

4

Verhit een koekenpan en bak de kip met marinade in 2 min. rondom lichtbruin. Voeg de helft van het sojamengsel toe en laat 4 min. stoven.

5
  • 2 el arachideolie
  • 300 g gesneden spitskool

Verhit ondertussen de arachideolie in een wok en roerbak de paprika, peultjes en spitskool 4 min. Voeg de rest van het sojamengsel toe en roerbak nog 1 min.

6

Serveer de groenten met de kip. Lekker!

variatietip:

In plaats van mirin kun je ook droge sherry gebruiken.

combinatietip:

Lekker met zilvervlies rijst of udon noedels.

dieettip:

Gebruik soy sauce less salt voor minder natrium.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.