Noe­dels met kip, bo­nen, pad­den­stoe­len & sla

Origineel: noedels in een wrap van sla.

(21)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Origineel: noedels in een wrap van sla. 4 personen
3 21

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok
  • aluminiumfolie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel af met koud water.
  2. Haal ondertussen de blaadjes van de kropjes sla los. Halveer de limoen en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in partjes. Meng de sojasaus met een halve eetlepel limoensap per persoon tot een saus.
  3. Halveer de kipfilethaasjes. Snijd de knoflook fijn. Verhit 2 el olie in een wok en bak de kip met de sojasaus in 5 min. al omscheppend op hoog vuur gaar. Neem uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
  4. Verhit de rest van de olie in de wok en bak de knoflook, paddenstoelenmix en snijbonen 4 min. al omscheppend op hoog vuur. Voeg de oestersaus en noedels toe en verwarm al omscheppend 3 min.
  5. Serveer de noedels met de kip, sla en limoen-sojasaus. Aan tafel schept iedereen zelf wat noedels en kip in een blaadje sla, rolt deze op en dipt in de saus.

combinatietip:

Lekker met koriander en een partje limoen.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 485 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 61 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 21 g
  • natrium 1.440 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Noedels met kip, bonen, paddenstoelen & sla

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Noe­dels met kip, bo­nen, pad­den­stoe­len & sla

1
1
  • 270 g udon-noedels

Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel af met koud water.

2
2
  • 2 kropjes babyromainesla

Haal ondertussen de blaadjes van de kropjes sla los.

3
3
  • 1 limoen

Halveer de limoen en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in partjes.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

4
4
  • 1½ el sojasaus

Meng de sojasaus met een halve eetlepel limoensap per persoon tot een saus.

5
5
  • 300 g kipfilethaasjes
  • 2 tenen knoflook

Halveer de kipfilethaasjes. Snijd de knoflook fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

6
6
  • 2 el arachideolie
  • 1½ el sojasaus

Verhit de olie in een wok en bak de kip met de sojasaus in 5 min. al omscheppend op hoog vuur gaar.

7
7

Neem uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.

8
8
  • 2 el arachideolie
  • 400 g paddenstoelenmix met puntpaprika en zoete ui
  • 200 g gesneden snijbonen

Verhit de olie in de wok en bak de knoflook, paddenstoelenmix en snijbonen 4 min. al omscheppend op hoog vuur.

9
9
  • 4 el oestersaus

Voeg de oestersaus en noedels toe en verwarm al omscheppend 3 min.

10
10

Serveer de noedels met de kip, sla en limoen-sojasaus.

11
11

Aan tafel schept iedereen zelf wat noedels en kip in een blaadje sla, rolt deze op en dipt in de saus.

combinatietip:

Lekker met koriander en een partje limoen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.