Kip­fi­let in te­riy­a­ki­ma­ri­na­de

Niks uit een flesje, die teriyaki maak je gewoon lekker zelf.

(23)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch bijgerecht Niks uit een flesje, die teriyaki maak je gewoon lekker zelf. 4 personen
3 23

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pers de knoflook boven een kom en rasp de gemberwortel erboven. Meng met de sesamolie en breng op smaak met peper. Leg de kiphaasjes in de marinade en laat minstens 15 min. staan. Roer in een kannetje de sojasaus, de sherry en de suiker door elkaar tot suiker is opgelost.
  2. Verhit een pan op gematigd vuur en bak de kiphaasjes rondom lichtbruin. Voeg een flinke scheut van de sojasaus toe en laat het geheel sudderen tot de kiphaasjes gaar zijn. Keer regelmatig. Schep op de borden en garneer met bijvoorbeeld waterkers.
video

Gem­ber ge­brui­ken

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 150 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 4 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Verrassend fonduen en gourmetten

Kipfilet in teriyakimarinade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip­fi­let in te­riy­a­ki­ma­ri­na­de

1
1
  • 1 teen knoflook
  • ½ el verse gemberwortel
  • 1 el sesamolie

Pers de knoflook boven een kom en rasp de gemberwortel erboven. Meng met de sesamolie en breng op smaak met peper.

Gember gebruiken

Instructievideo

01:26 min.

2
2
  • 8 kipfilethaasjes
  • 4 el Japanse sojasaus
  • 4 el droge sherry
  • 1 el donkere basterdsuiker

Leg de kiphaasjes in de marinade en laat minstens 15 min. staan. Roer in een kannetje de sojasaus, de sherry en de suiker door elkaar tot suiker is opgelost.

3
3

Verhit een pan op gematigd vuur en bak de kiphaasjes rondom lichtbruin.

4
4

Voeg een flinke scheut van de sojasaus toe en laat het geheel sudderen tot de kiphaasjes gaar zijn. Keer regelmatig.

5
5

Schep op de borden en garneer met bijvoorbeeld waterkers.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.