Kip ya­ki­to­ri

(74)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
japans bijgerecht 4 personen
3 74

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • sateprikker
  • bakkwast

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de sojasaus, basterdsuiker en mirin in een steelpan. Snijd de knoflook in plakjes. Schil en snijd de gember in dunne plakjes en voeg samen met de knoflook toe. Breng de yakitorisaus aan de kook en laat op laag vuur 15 min. zachtjes inkoken. Schenk door een zeef en vang op in een kommetje.
  2. Snijd de kip in blokjes van 2 x 2 cm. Rijg deze aan de satéprikkers, laat wat ruimte tussen de blokjes. Bestrijk de kipspiesen met de bakkwast met de yakitorisaus. Verhit de grillpan en gril de spiesen in 6 min. gaar. Keer ze elke 30 sec. en bestrijk ze steeds opnieuw met de saus.

variatietip:

Vervang de kip eens door zalmfilet. Gril de zalmspiesen in 2-3 min. rosé.

combinatietip:

Lekker met pandanrijst en komkommersalade.

video

Gem­ber ge­brui­ken

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 200 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 1 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Kip yakitori

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip ya­ki­to­ri

1
1
  • 100 ml Japanse sojasaus
  • 100 g lichtbruine basterdsuiker
  • 50 ml mirin
  • 2 tenen knoflook

Doe de sojasaus, basterdsuiker en mirin in een steelpan. Snijd de knoflook in plakjes.

2
2
  • 3 cm verse gember

Schil en snijd de gember in dunne plakjes en voeg samen met de knoflook toe.

3
3

Breng de yakitorisaus aan de kook en laat op laag vuur 15 min. zachtjes inkoken. Schenk door een zeef en vang op in een kommetje.

4
4
  • 300 g kipdijfilet

Snijd de kip in blokjes van 2 x 2 cm. Rijg deze aan de satéprikkers, laat wat ruimte tussen de blokjes.

5
5

Bestrijk de kipspiesen met de bakkwast met de yakitorisaus.

6
6

Verhit de grillpan en gril de spiesen in 6 min. gaar. Keer ze elke 30 sec. en bestrijk ze steeds opnieuw met de saus.

variatietip:

Vervang de kip eens door zalmfilet. Gril de zalmspiesen in 2-3 min. rosé.

combinatietip:

Lekker met pandanrijst en komkommersalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.