Maal­tijd­soep met rund­vlees en far­ro

Als het kwik richting nul gaat, duik jij de keuken in om stevige kost te maken. Met deze maaltijd­soep is iedereen zo weer op temperatuur.

(57)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Als het kwik richting nul gaat, duik jij de keuken in om stevige kost te maken. Met deze maaltijd­soep is iedereen zo weer op temperatuur. 4 personen
3 57

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui en snijd de tomaten in kwarten.
  2. Bestrooi het soepvlees met de kerriepoeder en breng op smaak met peper en zout. Verhit de olie in een soeppan en bak het vlees 4 min. op middelhoog vuur. Voeg de ui en tomaat toe aan het vlees en bak 3 min. op hoog vuur.
  3. Voeg de bouillontabletten, takjes rozemarijn en het water toe. Laat op laag vuur met de deksel op de pan 1 uur zachtjes koken tot het vlees zacht en mals is.
  4. Was de prei en snijd in halve ringen. Schil de winterpeen en snijd in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Voeg de prei, peen en farro toe aan de soep. Laat 20 min. koken tot de farro beetgaar is.
  5. Verwijder de takjes rozemarijn en serveer in kommen of diepe borden.

bewaartip:

Je kunt deze soep 1 dag van tevoren bereiden tot en met het koken van het vlees. Voeg de farro pas toe op de dag dat je de soep wilt eten, want het graan gaart door in hete soep, waardoor het zijn bite verliest.

video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 425 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 1.200 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Maaltijdsoep met rundvlees en farro

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Maal­tijd­soep met rund­vlees en far­ro

1
  • 1 ui
  • 750 g romatomaten

Snipper de ui en snijd de tomaten in kwarten.

2
  • 300 g soepvlees
  • 1 el kerriepoeder

Bestrooi het soepvlees met de kerriepoeder en breng op smaak met peper en zout.

3
  • 3 el olijfolie

Verhit de olie in een soeppan en bak het vlees 4 min. op middelhoog vuur.

4

Voeg de ui en tomaat toe aan het vlees en bak 3 min. op hoog vuur.

5
  • 2 rundvleesbouillontabletten
  • 2 takjes rozemarijn
  • 500 ml kraanwater

Voeg de bouillontabletten, takjes rozemarijn en het water toe. Laat op laag vuur met de deksel op de pan 1 uur zachtjes koken tot het vlees zacht en mals is.

6
  • 1 prei
  • 200 g winterpeen

Was de prei en snijd in halve ringen. Schil de winterpeen en snijd in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise).

7
  • 200 g farro

Voeg de prei, peen en farro toe aan de soep. Laat 20 min. koken tot de farro beetgaar is.

8

Verwijder de takjes rozemarijn en serveer in kommen of diepe borden. Lekker!

Tip: Serveer eventueel met verse rozemarijn.

bewaartip:

Je kunt deze soep 1 dag van tevoren bereiden tot en met het koken van het vlees. Voeg de farro pas toe op de dag dat je de soep wilt eten, want het graan gaart door in hete soep, waardoor het zijn bite verliest.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.