Lams­ko­te­le­tjes uit de oven

(156)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 156

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 250 °C. Dep de lamskoteletjes droog, bestrooi ze met peper en zout en laat ze even op temperatuur komen. Snijd de tomaten in dikke plakken en de knoflook zeer fijn. Verhit ¾ van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak het vlees op hoog vuur in 1 min. aan beide kanten bruin.
  2. Leg het vlees op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg op elk koteletje een plak tomaat en een takje rozemarijn, en verdeel de knoflook erover. Bestrooi de tomaat met peper en zout en druppel de rest van de olie over. Schuif de bakplaat in de oven en laat het vlees in 4-5 min. gaar worden (het vlees mag rosé zijn).

combinatietip:

Lekker met couscous en groene boontjes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 355 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Lamskoteletjes uit de oven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lams­ko­te­le­tjes uit de oven

1
1

Verwarm de oven voor op 250 °C.

2
2
  • 8 lamskoteletten

Dep de lamskoteletjes droog, bestrooi ze met peper en zout en laat ze even op temperatuur komen.

3
3
  • 2 romatomaten
  • 1 teen knoflook

Snijd de tomaten in dikke plakken en de knoflook zeer fijn.

4
4
  • 3 el olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak het vlees op hoog vuur in 1 min. aan beide kanten bruin.

5
5
  • 3 takjes rozemarijn

Leg het vlees op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg op elk koteletje een plak tomaat en een takje rozemarijn, en verdeel de knoflook erover.

6
6
  • 1 el olijfolie

Bestrooi de tomaat met peper en zout en druppel er wat olie over.

7
7

Schuif de bakplaat in de oven en laat het vlees in 4-5 min. gaar worden (het vlees mag rosé zijn).

combinatietip:

Lekker met couscous en groene boontjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.