Soep van ro­mato­ma­ten

De tomaten gaan eerst de oven in. Dat zorgt voor een extra lekkere smaak.

(249)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht De tomaten gaan eerst de oven in. Dat zorgt voor een extra lekkere smaak. 4 personen
3 249

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (25 x 35 cm)
  • blender

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  2. Halveer de tomaten in de lengte en leg ze in de ovenschaal met de snijkant naar boven. Pel de sjalotten, halveer ze in de lengte en leg met de knoflook tussen de tomaten. Besprenkel alles met de olie en bestrooi met de suiker, peper en zout. Leg de takjes rozemarijn erop en zet de schaal ca. 45 min. in de oven.
  3. Neem de schaal uit de oven en verwijder de rozemarijn. Schep alles - inclusief vocht - in de blender. Doe de deksel erop en pureer. Voeg wat water toe als de soep te dik is. Breng op smaak met peper en zout. Serveer in kommen.

variatietip:

Bestrooi de soep voor extra smaak met wat basilicum blaadjes.

combinatietip:

Lekker met een broodje gerookte kip.

video

Bak­ken met bla­der­deeg

Instructievideo - 02:21 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 210 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 300 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Soep van romatomaten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Soep van ro­mato­ma­ten

1
1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2
2
  • 750 g romatomaten

Halveer de tomaten in de lengte en leg ze in de ovenschaal met de snijkant naar boven.

3
3
  • 6 sjalotten
  • 2 tenen knoflook

Halveer de sjalotten in de lengte en leg met de knoflook tussen de tomaten.

4
4
  • 6 el olijfolie
  • 1 el suiker
  • 1 tl zout

Besprenkel alles met de olie en bestrooi met de suiker, peper en zout.

5
5
  • 15 g rozemarijn

Leg de takjes rozemarijn erop en zet de schaal ca. 45 min. in de oven.

6
6

Neem de schaal uit de oven en verwijder de rozemarijn. Schep alles - inclusief vocht - in de blender.

7
7

Doe de deksel erop en pureer.

Tip: U kunt de soep ook in een diepe kom scheppen en pureren met een staafmixer.

8
8

Voeg wat water toe als de soep te dik is. Breng op smaak met peper en zout. Serveer in kommen.

variatietip:

Bestrooi de soep voor extra smaak met wat basilicum blaadjes.

combinatietip:

Lekker met een broodje gerookte kip.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.