Ha­ver­mout­crum­ble met ahorn­si­roop en fruit

Verrassend knapperig laagje bovenop: met noten!

  • nagerecht
  • 6 personen
  • 535 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 10 min. wachten
    • 30 min. oventijd
(21)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
engels nagerecht Verrassend knapperig laagje bovenop: met noten! 6 personen
2 21

Ingrediënten

Lekker erbij
Keukenspullen
  • ronde ovenschaal (Ø 27 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de stoofpeertjes uitlekken in een vergiet en vang het vocht op. Snijd ze in de lengte in parten en verdeel over de bodem van de ovenschaal. Schil de appels en snijd ze in parten. Verwijder het klokhuis. Snijd de parten in stukjes. Verdeel met de frambozen over de peren in de schaal. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers 1 helft uit. Meng het sap met de helft van het opgevangen perensap en schenk over het fruit in de schaal.
  2. Doe de havermout en bloem in een kom en roer door. Snijd de boter in blokjes en voeg toe. Meng met koele handen tot een kruimelig deeg. Hak de noten grof en schep door het deeg. Roer voorzichtig de ahornsiroop erdoor. Verdeel het deeg over het fruit. Bak in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin. Neem de crumble uit de oven en laat 10 min. afkoelen.
video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 535 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 4 mg
  • vezels 6 g
Tags

Havermoutcrumble met ahornsiroop en fruit

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ha­ver­mout­crum­ble met ahorn­si­roop en fruit

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 700 g stoofpeertjes op lichte siroop

Laat de stoofpeertjes uitlekken in een vergiet en vang het vocht op. Snijd ze in de lengte in parten en verdeel over de bodem van de ovenschaal.

3
3
  • 2 friszoete appels
  • 250 g frambozen

Schil de appels en snijd ze in parten. Verwijder het klokhuis. Snijd de parten in stukjes. Verdeel met de frambozen over de peren in de schaal.

4
4
  • 1 sinaasappel

Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers 1 helft uit. Meng het sap met de helft van het opgevangen perensap en schenk over het fruit in de schaal.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

5
5
  • 100 g havermout
  • 100 g bloem
  • 100 g koude boter

Doe de havermout en bloem in een kom en roer door. Snijd de boter in blokjes en voeg toe. Meng met koele handen tot een kruimelig deeg.

6
6
  • 115 g ongezouten pecannoten
  • 6 el ahornsiroop

Hak de noten grof en schep door het deeg. Roer voorzichtig de ahornsiroop erdoor. Verdeel het deeg over het fruit.

7
7

Bak in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin. Neem de crumble uit de oven en laat 10 min. afkoelen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.