Mon­choutaar­t met stoof­pe­ren en ahorn­si­roop

Extra lekker op koudere dagen. Met een bodem van amandelspeculaas.

  • gebak
  • 16 personen
  • 350 kcal voedingswaarden
    • 55 min. bereiden
    • 4 u. 15 min. wachten
(27)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
gebak Extra lekker op koudere dagen. Met een bodem van amandelspeculaas. 16 personen
3 27

Ingrediënten

Keukenspullen
  • springvorm (∅ 24 cm)
  • bakpapier
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Smelt 100 g boter in een steelpan en maal de speculaas in de keukenmachine fijn. Meng de koek met de boter en verdeel gelijkmatig over de bodem van de springvorm. Druk aan met de bolle kant van een lepel en zet in de koelkast.
  2. Laat de stoofperen op lichte siroop uitlekken en vang de siroop op. Meng de peren met de suiker, roomkaas en het anijszaad in de keukenmachine. Verdeel het mengsel over de koekbodem en strijk glad met een spatel of paletmes. Laat minimaal 4 uur afgedekt opstijven in de koelkast. Laat de stoofpeertjes met kaneel uitlekken en vang de siroop op. Breng alle siroop met de ahornsiroop en de rest van de boter in een steelpan aan de kook. Laat op middelhoog vuur inkoken tot een dikke siroop. Dit duurt ca. 25 min. Laat in 15 min. afkoelen tot kamertemperatuur.
  3. Snijd de rand van de cheesecake los en verwijder de springvorm. Snijd de onderkant van de friszoete stoofpeertjes en zet ze rechtop op de cheesecake. Schenk de perensiroop erover en serveer.
video

Bak­vor­men be­kle­den

Instructievideo - 02:06 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 350 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 85 mg
  • vezels 2 g
Tags

Monchoutaart met stoofperen en ahornsiroop

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mon­choutaar­t met stoof­pe­ren en ahorn­si­roop

1
1
  • 2 g boter

Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.

Bakvormen bekleden

Instructievideo

02:06 min.

2
2
  • 100 g boter
  • 250 g amandelspeculaasjes

Smelt de boter in een steelpan en maal de speculaas in de keukenmachine fijn.

3
3

Meng de koek met de boter en verdeel gelijkmatig over de bodem van de springvorm. Druk aan met de bolle kant van een lepel en zet in de koelkast.

4
4
  • 350 g stoofperen op lichte siroop
  • 150 g fijne kristalsuiker
  • 600 g MonChou
  • 2 tl gemalen anijszaad

Laat de stoofperen op lichte siroop uitlekken en vang de siroop op. Meng de peren met de suiker, roomkaas en het anijszaad in de keukenmachine.

5
5

Verdeel het mengsel over de koekbodem en strijk glad met een spatel of paletmes. Laat minimaal 4 uur afgedekt opstijven in de koelkast.

6
6
  • 560 ml friszoete stoofpeertjes met kaneel
  • 100 ml ahornsiroop
  • 25 g boter

Laat de stoofpeertjes met kaneel uitlekken en vang de siroop op. Breng alle siroop met de ahornsiroop en de boter in een steelpan aan de kook.

7
7

Laat op middelhoog vuur inkoken tot een dikke siroop. Dit duurt ca. 25 min. Laat in 15 min. afkoelen tot kamertemperatuur.

8
8

Snijd de rand van de cheesecake los en verwijder de springvorm.

9
9

Snijd de onderkant van de friszoete stoofpeertjes en zet ze rechtop op de cheesecake. Schenk de perensiroop erover en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.