Mon­choutaar­t met ap­pel en ka­neel

Deze taart hoeft niet in de oven. Zet hem een dag van tevoren of de ochtend zelf in de koelkast en je bent klaar.

  • gebak
  • 16 personen
  • 360 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 4 uur wachten
(62)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
gebak Deze taart hoeft niet in de oven. Zet hem een dag van tevoren of de ochtend zelf in de koelkast en je bent klaar. 16 personen
3 62

Ingrediënten

Keukenspullen
  • springvorm (∅ 24 cm)
  • bakpapier
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Smelt 75 g boter in een steelpan en maal de country cookies en 50 g gezouten pecannoten in de keukenmachine fijn. Meng de koek met de boter en verdeel gelijkmatig over de bodem van de springvorm. Druk aan met de bolle kant van een lepel en zet in de koelkast.
  2. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne partjes. Smelt de rest van de boter met de basterdsuiker in een ruime koekenpan met antiaanbaklaag. Voeg de appel en kaneel toe als de suiker is gesmolten. Bak 5 min. op laag vuur. Schep regelmatig om. Neem de pan van het vuur en laat 5 min. afkoelen. Verdeel het appel-kaneelmengsel over de koekbodem.
  3. Meng de kristalsuiker, roomkaas en appelstroop in de keukenmachine. Verdeel over de appelpartjes. Laat minimaal 4 uur afgedekt opstijven in de koelkast. Verdeel vlak voor serveren de rest van de pecannoten langs de rand van de cheesecake en serveer.

bereidingstip:

Je kunt de monchoutaart 1 dag van tevoren maken. Verdeel vlak voor serveren de rest van de pecannoten langs de rand van de cheesecake.

video

Bak­vor­men be­kle­den

Instructievideo - 02:06 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 360 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 75 mg
  • vezels 2 g
Tags

Monchoutaart met appel en kaneel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mon­choutaar­t met ap­pel en ka­neel

1
  • 2 g boter

Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.

2
  • 75 g boter
  • 200 g country cookies chocolate
  • 50 g gezouten pecannoten

Smelt de boter in een steelpan en maal de country cookies en gezouten pecannoten in de keukenmachine fijn.

3

Meng de koek met de boter en verdeel gelijkmatig over de bodem van de springvorm. Druk aan met de bolle kant van een lepel en zet in de koelkast.

4
  • 4 friszoete appels

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne partjes.

5
  • 50 g boter
  • 60 g donkere basterdsuiker
  • 2 tl gemalen kaneel

Smelt de boter met de basterdsuiker in een ruime koekenpan met antiaanbaklaag. Voeg de appel en kaneel toe als de suiker is gesmolten.

6

Bak 5 min. op laag vuur. Schep regelmatig om. Neem de pan van het vuur en laat 5 min. afkoelen. Verdeel het appel-kaneelmengsel over de koekbodem.

7
  • 100 g fijne kristalsuiker
  • 600 g MonChou
  • 3 el rinse appelstroop

Meng de kristalsuiker, roomkaas en appelstroop in de keukenmachine. Verdeel over de appelpartjes. Laat minimaal 4 uur afgedekt opstijven in de koelkast.

8
  • 65 g gezouten pecannoten

Verdeel vlak voor serveren de pecannoten langs de rand van de cheesecake en serveer.

bereidingstip:

Je kunt de monchoutaart 1 dag van tevoren maken. Verdeel vlak voor serveren de rest van de pecannoten langs de rand van de cheesecake.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.