Cus­tard­taart­je met aard­bei­en

(166)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands gebak 8 personen
4 166

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • springvorm (Ø 24 cm)
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine, smelt de boter en roer deze goed door de koekkruimels. Leg een groot vel bakpapier in de springvorm en verdeel het koekmengsel gelijkmatig over de bodem. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil eraf en pers de vrucht uit. Roer de suiker door de custardpoeder en verwarm de melk.
  2. Klop met de garde het poeder door de hete melk en laat het op laag vuur nog 3 min. zachtjes doorkoken. Roer het limoensap en de limoenrasp erdoor en giet dit mengsel in de taartvorm.
  3. Maak de aardbeien schoon, laat de kleinste heel en snijd de grote doormidden. Verdeel de aardbeien over de custard en laat de taart minstens 3 uur afkoelen en opstijven in de koelkast. Als je hem een dag van tevoren maakt, heb je zeker een perfect opgestijfd taartje.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 335 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Custardtaartje met aardbeien

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cus­tard­taart­je met aard­bei­en

1
1
  • 250 g country cookies
  • 75 g boter

Maal de koekjes fijn in de keukenmachine, smelt de boter en roer deze goed door de koekkruimels.

2
2

Leg een groot vel bakpapier in de springvorm en verdeel het koekmengsel gelijkmatig over de bodem.

3
3
  • 1 limoen
  • 6 el suiker
  • 40 g custardpoeder
  • 500 ml volle melk

Boen de limoen schoon, rasp de groene schil eraf en pers de vrucht uit. Roer de suiker door de custardpoeder en verwarm de melk.

4
4

Klop met de garde het poeder door de hete melk en laat het op laag vuur nog 3 min. zachtjes doorkoken.

5
5

Roer het limoensap en de limoenrasp erdoor en giet dit mengsel in de taartvorm.

6
6
  • 500 g aardbeien

Maak de aardbeien schoon, laat de kleinste heel en snijd de grote doormidden.

7
7

Verdeel de aardbeien over de custard en laat de taart minstens 3 uur afkoelen en opstijven in de koelkast.

Tip: Als je hem een dag van tevoren maakt, heb je zeker een perfect opgestijfd taartje.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.