Ma­de­lei­nes met ap­pel en ka­neel

Madeleines zijn onweerstaanbaar lekker. Helemaal deze variant met appel en kaneel!

  • gebak
  • 24 stuks
  • 130 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 16 min. oventijd
(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans gebak Madeleines zijn onweerstaanbaar lekker. Helemaal deze variant met appel en kaneel! 24 stuks
3 10

Ingrediënten

Keukenspullen
  • madeleinevorm met 12 holtes

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Smelt de boter in een steelpan. Roer er de honing door. Breek de eieren boven een kom en voeg de suiker toe. Klop met een mixer 5 min. Meng de bloem, het bakpoeder en de kaneel in een kom. Schil de appel, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Rasp de appel op een grove rasp. Doe het botermengsel bij het eierschuim en spatel de bloem er in delen door. Meng de appel erdoor. Zet dit afgedekt minimaal 1 uur in de koelkast. (max. 12 uur).
  2. Verwarm de oven voor op 190 °C. Vet de bakvorm in en verdeel de helft van het beslag met 2 eetlepels over de 12 holtes. Bak de madeleines ca. 8 min. in het midden van de oven tot ze goudbruin en bol zijn. Laat ze op een bord glijden en bak er zo nog 12. Serveer direct.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 130 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 70 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Madeleines met appel en kaneel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ma­de­lei­nes met ap­pel en ka­neel

1
1
  • 200 g boter
  • 1 el honing
  • 3 eieren
  • 130 g fijne kristalsuiker

Smelt de boter in een steelpan. Roer er de honing door. Breek de eieren boven een kom en voeg de suiker toe.

Hoe breek je een ei?

Instructievideo

01:21 min.

2
2
  • 200 g bloem
  • 8 g bakpoeder
  • 2 tl kaneel

Klop met een mixer 5 min. Meng de bloem, het bakpoeder en de kaneel in een kom.

3
3
  • 2 appels

Schil de appel, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Rasp de appel op een grove rasp.

4
4

Doe het botermengsel bij het eierschuim en spatel de bloem er in delen door. Meng de appel erdoor.

5
5

Zet dit afgedekt minimaal 1 uur in de koelkast. (max. 12 uur).

6
6

Verwarm de oven voor op 190 °C.

7
7

Vet de bakvorm in en verdeel de helft van het beslag met 2 eetlepels over de 12 holtes.

8
8

Bak de madeleines ca. 8 min. in het midden van de oven tot ze goudbruin en bol zijn. Laat ze op een bord glijden en bak er zo nog 12. Serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.