Plaat­taart met ap­pel

Appeltaart met een twist. Perfect voor een diner met vrienden.

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 365 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 25 min. oventijd
(124)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
scandinavisch nagerecht Appeltaart met een twist. Perfect voor een diner met vrienden. 4 personen
3 124

Ingrediënten

Keukenspullen
  • deegroller
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwijder de plastic velletjes en leg de plakjes op elkaar. Rol ze met de deegroller uit tot een vierkante plak van 25 x 25 cm. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en vouw de rand 1 cm naar binnen en druk een beetje aan. Prik het deeg, maar niet de rand, hier en daar in met een vork.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de gember fijn. Meng de jam en gember met de spijs en verdeel over het deeg, maar blijf binnen de randen. Schil de appels, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
  3. Meng het bevroren fruit door de appel en schep op de spijs. Sprenkel er 2 el gembersiroop uit het potje stemgember over en zet 20-25 min. in de oven. Laat de taart iets afkoelen.

combinatietip:

Lekker met ijs of crème fraîche light en poedersuiker.

video

Aman­del­spijs ma­ken

Instructievideo - 01:03 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 365 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 190 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Plaattaart met appel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Plaat­taart met ap­pel

1
  • 4 plakjes roomboterbladerdeeg

Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwijder de plastic velletjes en leg de plakjes op elkaar. Rol ze met de deegroller uit tot een vierkante plak van 25 x 25 cm.

Tip: Bestrooi het werkblad eventueel met wat bloem om plakken te voorkomen.

2

Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en vouw de rand 1 cm naar binnen en druk een beetje aan.

3

Prik het deeg, maar niet de rand, hier en daar in met een vork.

4

Verwarm de oven voor op 180 °C.

5
  • 3 bolletjes stemgember
  • 1 el frambozenjam
  • 100 g amandelspijs

Snijd de gember fijn. Meng de jam en gember met de spijs en verdeel over het deeg, maar blijf binnen de randen.

6
  • 2 friszoete en stevige appels

Schil de appels, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in blokjes.

7
  • 125 g blauwe bes/framboos

Meng het bevroren fruit door de appel en schep op de spijs. Sprenkel er 2 el gembersiroop uit het potje stemgember over en zet 20-25 min. in de oven.

8

Laat de taart iets afkoelen. Lekker!

combinatietip:

Lekker met ijs of crème fraîche light en poedersuiker.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.