Gin­ger snaps (knap­pe­ri­ge gem­ber­koek­jes)

Pas op: het is héél moeilijk om deze zoete koekjes alleen bij de thee te eten.

  • nagerecht
  • 16 stuks
  • 85 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 15 min. oventijd
(128)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
engels nagerecht Pas op: het is héél moeilijk om deze zoete koekjes alleen bij de thee te eten. 16 stuks
4 128

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Zeef het bakmeel boven een kom en meng met de gemberpoeder en het zout. Roer de basterdsuiker erdoor. Voeg de boter toe en snijd met 2 messen in kleine stukjes. Snijd de gember in kleine stukjes. Voeg de stroop, gemberbolletjes en gembersiroop toe.
  2. Kneed tot een samenhangend deeg en vorm van het deeg bolletjes ter grootte van een walnoot. Druk iets plat op de met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes in ca. 15 min. in het midden van de oven. Laat 3 min. op de bakplaat afkoelen. Leg daarna op een rooster.

bewaartip:

U kunt de koekjes 2 dagen van tevoren maken. Bewaar tot gebruik in een luchtdichte trommel.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 85 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 3 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 75 mg
  • vezels 0 g
Tags
Ook te zien in

Ginger snaps (knapperige gemberkoekjes)

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gin­ger snaps (knap­pe­ri­ge gem­ber­koek­jes)

1
1

Verwarm de oven voor op 175 °C.

2
2
  • 125 g zelfrijzend bakmeel
  • ½ tl gemberpoeder (djahé)
  • 1 mespunt zout
  • 50 g donkere basterdsuiker

Zeef het bakmeel boven een kom en meng met de gemberpoeder en het zout. Roer de basterdsuiker erdoor.

3
3
  • 50 g boter
  • 2 el stroop
  • 6 gemberbolletjes

Voeg de boter toe en snijd met 2 messen in kleine stukjes. Snijd de gember in kleine stukjes. Voeg de stroop, gemberbolletjes en gembersiroop toe.

4
4

Kneed tot een samenhangend deeg en vorm van het deeg bolletjes ter grootte van een walnoot. Druk iets plat op de met bakpapier beklede bakplaat.

5
5

Bak de koekjes in ca. 15 min. in het midden van de oven. Laat 3 min. op de bakplaat afkoelen. Leg daarna op een rooster.

bewaartip:

U kunt de koekjes 2 dagen van tevoren maken. Bewaar tot gebruik in een luchtdichte trommel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.