Pom­poen­du­ches­se

Een bijgerecht met zo'n luxe naam moet wel bijzonder smaken. Klopt!

  • bijgerecht
  • 6 personen
  • 145 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(22)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans bijgerecht Een bijgerecht met zo'n luxe naam moet wel bijzonder smaken. Klopt! 6 personen
3 22

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer
  • bakpapier
  • bakplaat
  • spuitzak met kartelmondje

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd de ui in dunne ringen. Verhit de boter in een koekenpan en fruit de ui 3 min. op laag vuur. Fruit de pompoen en gember 5 min. mee. Pureer van het vuur af met de staafmixer.
  3. Splits het ei en klop het eiwit stijf. Roer de pompoenpuree, eidooier, peper en eventueel zout door de aardappelpuree. Spatel het eiwit erdoor. Doe de puree in delen in de spuitzak en spuit rozetten van Ø 6 cm op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in ca. 20 min. goudbruin in het midden van de oven.

bewaartip:

Je kunt de puree 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Spuit de rozetten maximaal 8 uur van tevoren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 145 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 220 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Pompoenduchesse

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pom­poen­du­ches­se

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Eieren splitsen

Instructievideo

00:36 min.

2
2
  • 1 rode ui
  • 20 g boter
  • 225 g pompoenstukjes
  • 2 tl gemberpoeder (djahé)

Snijd de ui in dunne ringen. Verhit de boter in een koekenpan en fruit de ui 3 min. op laag vuur. Fruit de pompoen en gember 5 min. mee.

3
3

Pureer van het vuur af met de staafmixer.

4
4
  • 1 ei
  • 450 g aardappelpuree met boter

Splits het ei en klop het eiwit stijf. Roer de pompoenpuree, eidooier, peper en eventueel zout door de aardappelpuree. Spatel het eiwit erdoor.

Eieren splitsen

Instructievideo

00:36 min.

5
5

Doe de puree in delen in de spuitzak en spuit rozetten van Ø 6 cm op een met bakpapier beklede bakplaat.

6
6

Bak ze in ca. 20 min. goudbruin in het midden van de oven.

bewaartip:

Je kunt de puree 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Spuit de rozetten maximaal 8 uur van tevoren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.