Oma's jacht­scho­tel

Winterse groenten met puree in een ovenschotel vragen natuurlijk om de zoete smaak van warme appel.

(200)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Winterse groenten met puree in een ovenschotel vragen natuurlijk om de zoete smaak van warme appel. 4 personen
3 200

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 25 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Snipper de ui, snijd de winterpeen in kleine stukjes en de appel in dunne plakken. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en fruit de uien 5 min. Bak de peen 5 min. mee. Bak het gehakt 3 min. mee. Voeg de mosterd toe en breng op smaak met peper en zout.
  2. Vet de schaal in. Verdeel over de ingevette ovenschaal. Roer de puree los en verdeel over het gehakt. Strijk glad. Leg de appels dakpansgewijs op de puree. Verdeel de rest van de boter erover. Bak in ca. 25 min. gaar en goudbruin.

bewaartip:

U kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm, afgedekt met aluminiumfolie, 30 min. in de oven op 190 °C.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 615 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 39 g
    waarvan verzadigd 20 g
  • natrium 595 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Oma's jachtschotel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oma's jacht­scho­tel

1
1

Verwarm de oven voor op 190 °C.

2
2
  • 2 grote uien
  • 250 g winterpeen
  • 25 g boter
  • 2 appels

Snipper de ui, snijd de winterpeen in kleine stukjes en de appel in dunne plakken. Verhit de boter in een koekenpan en fruit de uien 5 min.

3
3
  • 500 g half-om-halfgehakt
  • 1 el Zaanse mosterd

Bak de peen 5 min. mee. Bak het gehakt 3 min. mee. Voeg de mosterd toe en breng op smaak met peper en zout.

4
4
  • 450 g aardappelpuree met boter

Vet de schaal in. Verdeel over de ingevette ovenschaal. Roer de puree los en verdeel over het gehakt. Strijk glad.

5
5
  • 25 g boter

Leg de appels dakpansgewijs op de puree. Verdeel de boter erover. Bak in ca. 25 min. gaar en goudbruin.

bewaartip:

U kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm, afgedekt met aluminiumfolie, 30 min. in de oven op 190 °C.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.