Pom­mes du­ches­se

Feestelijke aardappeltorentjes, helemaal zelf gemaakt!

  • bijgerecht
  • 6 personen
  • 250 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 25 min. oventijd
(145)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans bijgerecht Feestelijke aardappeltorentjes, helemaal zelf gemaakt! 6 personen
3 145

Ingrediënten

Keukenspullen
  • pureestamper
  • bakpapier
  • spuitzak met kartelmondje

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar en giet af, maar vang een kopje kookvocht op.
  2. Verwarm ondertussen de oven voor op 190 °C.
  3. Stamp de aardappelen met een pureestamper tot puree. Klop het ei los. Voeg eventueel wat van het opgevangen kookvocht kan gebruikt worden om de puree eventueel iets smeuïger te maken. Roer het ei en de boter door de puree en stamp tot een smeuïg mengsel. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout.
  4. Schep de puree in de spuitzak en spuit rozetten van Ø 4 cm op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de pommes duchesse in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin. Bon appétit!
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 250 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 15 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Pommes duchesse

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pom­mes du­ches­se

1
  • 1 kg kruimige aardappelen

Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar en giet af, maar vang een kopje kookvocht op.

Tip: Houd een kopje kookvocht achter.

2

Verwarm ondertussen de oven voor op 190 °C.

3
  • 1 ei

Stamp de aardappelen met een pureestamper tot puree. Klop het ei los. Voeg eventueel wat van het opgevangen kookvocht kan gebruikt worden om de puree eventueel iets smeuiger te maken.

4
  • 100 g boter
  • 1 mespunt nootmuskaat

Roer het ei en de boter door de puree en stamp tot een smeuïg mengsel. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout.

Tip: Voeg indien nodig wat kookvocht toe.

5

Schep de puree in de spuitzak en spuit rozetten van Ø 4 cm op een met bakpapier beklede bakplaat.

6

Bak de pommes duchesse in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.