Groen­te­tor­til­la pom­poen-spi­na­zie

Altijd lekker, zo'n Spaanse tortilla met aardappelen. Olé!

(152)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Altijd lekker, zo'n Spaanse tortilla met aardappelen. Olé! 6 personen
3 152

Ingrediënten

6 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (25 x 30 cm)
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Knip een stuk bakpapier zo groot als de ovenschaal en bedek de bodem ermee. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 cm. Kook ze 8 min. in water met zout. Giet af en verdeel over de ovenschaal.
  2. Snijd de knoflook in plakjes. Verhit de olie in een wok. Fruit de knoflook en voeg de spinazie in delen toe. Laat slinken en schep in een zeef. Duw er met een lepel zo veel mogelijk vocht uit en vang dit op. Schep de spinazie in de ovenschaal. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de rode peper in reepjes. Verdeel de peper en de pompoen over de spinazie.
  3. Klop de eieren los met het spinazievocht. Breng op smaak met peper en zout. Schenk over de groenten. Bak de tortilla in de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar. Serveer warm of koud.

bewaartip:

Je kunt de tortilla 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 20 min. in een voorverwarmde oven op 175 °C.

video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 210 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 19 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 85 mg
  • vezels 3 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Groentetortilla pompoen-spinazie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groen­te­tor­til­la pom­poen-spi­na­zie

1
1

Verwarm de oven voor op 175 °C.

2
2

Knip een stuk bakpapier zo groot als de ovenschaal en bedek de bodem ermee.

3
3
  • 4 vastkokende aardappelen

Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 cm. Kook ze 8 min. in water met zout. Giet af en verdeel over de ovenschaal.

4
4
  • 2 tenen knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 300 g bladspinazie

Snijd de knoflook in plakjes. Verhit de olie in een wok. Fruit de knoflook en voeg de spinazie in delen toe. Laat slinken en schep in een zeef.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

5
5

Duw met een lepel zo veel mogelijk vocht uit de spinazie en vang dit op. Schep de spinazie in de ovenschaal.

6
6
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de rode peper in reepjes.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo

00:34 min.

7
7
  • 450 g pompoenblokjes

Verdeel de peper en de pompoen over de spinazie.

Pompoen schillen en snijden

Instructievideo

01:05 min.

8
8
  • 6 eieren

Klop de eieren los met het spinazievocht. Breng op smaak met peper en zout. Schenk over de groenten.

9
9

Bak de tortilla in de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar. Serveer warm of koud.

bewaartip:

Je kunt de tortilla 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 20 min. in een voorverwarmde oven op 175 °C.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.