Her­ten­rack met mos­terd-pe­can­korst

Zo mals als biefstuk en met een subtiele wildsmaak. Maak het vlees helemaal af met een crunchy korst.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 400 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(32)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Zo mals als biefstuk en met een subtiele wildsmaak. Maak het vlees helemaal af met een crunchy korst. 4 personen
3 32

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • vleesthermometer
  • ovenschaal (20 x 30 cm)
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Rooster tijdens het voorverwarmen het brood ca. 10 min. in de oven. Ris de naaldjes van de takjes tijm. Doe het brood, de tijm, noten en stroop in de keukenmachine en maal tot een grove pasta.
  2. Bestrooi het hertenrack met peper en eventueel zout. Verhit de boter in een koekenpan en bak het vlees op middelhoog vuur in 5 min. rondom bruin. Neem het uit de pan en bestrijk de bovenkant met de mosterd. Verdeel de notenpasta erover.
  3. Vet de ovenschaal in en leg het vlees met het bakvet en de mosterd-pecankorst naar boven in de ovenschaal. Steek de vleesthermometer in het midden. Zorg dat de thermometer het bot niet raakt. Bak het vlees in het midden van de oven tot het een kerntemperatuur heeft van 60 °C. Dit duurt ca. 20 min. Neem het vlees uit de oven en laat op een bord afgedekt met aluminiumfolie 10 min. rusten.
  4. Snijd ondertussen de kropjes sla in de lengte in kwarten. Bestrijk de snijkanten met de olie. Verhit de grillpan en gril de sla op de snijkanten 4 min. Keer halverwege. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer het hertenrack met de sla.

Tip:

*Dit vlees kun je voor de feestdagen online bestellen via ah.nl/meesterslager (van 26 november t/m 19 december 2016). Haal het vlees op in de winkel, bij een AH Pick Up Point of laat het thuisbezorgen op 23 of 24 december 2016.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 400 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Hertenrack met mosterd-pecankorst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Her­ten­rack met mos­terd-pe­can­korst

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 1 snee wit brood
  • 5 takjes tijm

Rooster tijdens het voorverwarmen het brood ca. 10 min. in de oven. Ris ondertussen de naaldjes van de takjes tijm.

3
3
  • 70 g pecannoten
  • 1 el rinse appelstroop

Doe het brood, de tijm, noten en stroop in de keukenmachine en maal tot een grove pasta.

4
4
  • 800 g hertenrack
  • 25 g boter

Bestrooi het hertenrack met peper en eventueel zout. Verhit de boter in een koekenpan en bak het vlees op middelhoog vuur in 5 min. rondom bruin.

5
5
  • 1 el dijonmosterd

Neem het uit de pan en bestrijk de bovenkant met de mosterd. Verdeel de notenpasta erover.

6
6

Vet de ovenschaal in en leg het vlees met het bakvet en de mosterd-pecankorst naar boven in de ovenschaal. Steek de vleesthermometer in het midden.

7
7

Zorg dat de thermometer het bot niet raakt. Bak het vlees in het midden van de oven tot het een kerntemperatuur heeft van 60 °C. Dit duurt ca. 20 min.

8
8

Neem het vlees uit de oven en laat op een bord afgedekt met aluminiumfolie 10 min. rusten.

9
9
  • 2 kropjes kropjes babyromainesla
  • 2 el olijfolie

Snijd ondertussen de kropjes sla in de lengte in kwarten. Bestrijk de snijkanten met de olie.

10
10

Verhit de grillpan en gril de sla op de snijkanten 4 min. Keer halverwege. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

11
11

Serveer het hertenrack met de sla.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.