Cô­te de boeuf met ro­de­wijn­jus

  • hoofdgerecht
  • 6 personen
  • 445 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 25 min. oventijd
(46)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 6 personen
3 46

Ingrediënten

Keukenspullen
  • braadslee of ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Dep het vlees droog met keukenpapier. Bestrooi met peper en zout en laat op kamertemperatuur komen in ca. 45 min. Verwarm de oven voor op 150 ºC. Verhit de olie en de helft van de boter in een koekenpan en bak het vlees in 5-6 min. rondom bruin. Neem het vlees uit de pan en leg in de ovenschaal.
  2. Snipper de ui, snijd de knoflook grof en de winterpeen in blokjes. Snijd de bleekselderij in boogjes, was de prei en snijd in stukjes. Verhit de rest van de boter in dezelfde koekenpan en bak de winterpeen, ui, prei, knoflook en bleekselderij 10 min. Voeg de takjes tijm toe en verdeel alles over het vlees. Bak het vlees in de oven in ca. 25 min. medium. Houd je van rood vlees, bak dan ca. 20 min. in de oven. Wil je het vlees gaarder, laat het dan ca. 30 min. in de oven staan.
  3. Breng de wijn in een ruime steelpan aan de kook. Neem de ovenschaal uit de oven. Neem het vlees uit de schaal, maar laat de groenten erin. Leg het vlees op een groot bord en laat 10-15 min. rusten onder aluminiumfolie.
  4. Zeef ondertussen de bloem over de groenten en schep door elkaar. Blus de groenten af met de wijn, roer door en schep het mengsel in de steelpan. Laat op hoog vuur tot ⅓ inkoken. Dit duurt ca. 10 min. Roer af en toe. Giet door een zeef en druk zo veel mogelijk vocht uit de groenten met een soeplepel. Breng de jus op smaak met peper en zout. Snijd het vlees in plakken van een ½ cm. Serveer met de wijnjus.

bereidingstip:

Houd je van rood vlees, bak dan ca. 20 min. in de oven. Wil je het vlees gaarder, laat het dan ca. 30 min. in de oven staan.

Tip:

*Dit vlees kun je voor de feestdagen online bestellen via ah.nl/meesterslager (van 26 november t/m 19 december 2016). Haal het vlees op in de winkel, bij een AH Pick Up Point of laat het thuisbezorgen op 23 of 24 december 2016.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 445 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Côte de boeuf met rodewijnjus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cô­te de boeuf met ro­de­wijn­jus

1
1
  • 1 côte de boeuf

Dep het vlees droog met keukenpapier. Bestrooi met peper en zout en laat op kamertemperatuur komen in ca. 45 min.

2
2

Verwarm de oven voor op 150 ºC.

3
3
  • 4 el olijfolie
  • 15 g boter

Verhit de olie en de boter in een koekenpan en bak het vlees in 5-6 min. rondom bruin. Neem het vlees uit de pan en leg in de ovenschaal.

4
4
  • 1 ui
  • 4 tenen knoflook
  • 75 g winterpeen
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 prei

Snipper de ui, snijd de knoflook grof en de winterpeen in blokjes. Snijd de bleekselderij in boogjes, was de prei en snijd in stukjes.

5
5
  • 15 g boter

Verhit de boter in dezelfde koekenpan en bak de winterpeen, ui, prei, knoflook en bleekselderij 10 min.

6
6
  • 8 g tijm

Voeg de takjes tijm toe en verdeel alles over het vlees. Bak het vlees in de oven in ca. 25 min. medium.

7
7
  • 375 ml rode wijn

Breng de wijn in een ruime steelpan aan de kook. Neem de ovenschaal uit de oven. Neem het vlees uit de schaal, maar laat de groenten erin.

8
8
  • 1 el bloem

Leg het vlees op een groot bord en laat 10-15 min. rusten onder aluminiumfolie. Zeef ondertussen de bloem over de groenten en schep door elkaar.

9
9

Blus de groenten af met de wijn, roer door en schep het mengsel in de steelpan. Laat op hoog vuur tot ⅓ inkoken. Dit duurt ca. 10 min. Roer af en toe.

10
10

Giet door een zeef en druk zo veel mogelijk vocht uit de groenten met een soeplepel. Breng de jus op smaak met peper en zout.

11
11

Snijd het vlees in plakken van een ½ cm. Serveer met de wijnjus.

bereidingstip:

Houd je van rood vlees, bak dan ca. 20 min. in de oven. Wil je het vlees gaarder, laat het dan ca. 30 min. in de oven staan.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.