Ha­zen­rug­fi­let met zuur­kool

Als het wildseizoen eenmaal is begonnen, moet je er ook goed van genieten.

(13)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Als het wildseizoen eenmaal is begonnen, moet je er ook goed van genieten. 4 personen
4 13

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • aluminiumfolie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm in een pan de zuurkool met 50 ml water, het karwijzaad en 3 el appelstroop met de deksel op de pan 15 min. op laag vuur.
  2. Dep ondertussen de hazenrugfilets droog met keukenpapier en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de boter in een koekenpan en bak de filets 3 min. op middel hoog vuur. Keer halverwege. Neem het vlees uit de pan en laat 10 min. rusten op een bord onder aluminiumfolie.
  3. Schenk ondertussen de wijn bij het achtergebleven bakvet in de pan. Voeg het laurierblaadje en de jeneverbessen toe en laat op laag vuur tot de helft inkoken. Roer regelmatig. Dit duurt ca. 10 min. Voeg de rest van de appelstroop toe aan de jus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Giet de zuurkool af. Schenk de rodewijnjus door een zeef en serveer met de hazenrugfilet en zuurkool.

combinatietip:

Lekker met knolselderijpuree.

Tip:

*Dit vlees kun je voor de feestdagen online bestellen via ah.nl/meesterslager (van 26 november t/m 19 december 2016). Haal het vlees op in de winkel, bij een AH Pick Up Point of laat het thuisbezorgen op 23 of 24 december 2016.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 340 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 820 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Hazenrugfilet met zuurkool

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ha­zen­rug­fi­let met zuur­kool

1
1
  • 500 g zuurkool
  • 50 ml kraanwater
  • 2 tl karwijzaad
  • 3 el appelstroop

Verwarm in een pan de zuurkool met het water, karwijzaad en de appelstroop met de deksel op de pan 15 min. op laag vuur.

2
2
  • 4 hazenrugfilets

Dep ondertussen de hazenrugfilets droog met keukenpapier en bestrooi met peper en eventueel zout.

3
3
  • 60 g boter

Verhit de boter in een koekenpan en bak de filets 3 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.

4
4

Neem het vlees uit de pan en laat 10 min. rusten op een bord onder aluminiumfolie.

5
5
  • 250 ml stevige rode wijn

Schenk ondertussen de wijn bij het achtergebleven bakvet in de pan.

6
6
  • 1 laurierblaadje
  • 4 jeneverbessen

Voeg het laurierblaadje en de jeneverbessen toe en laat op laag vuur tot de helft inkoken. Roer regelmatig. Dit duurt ca. 10 min.

7
7
  • ½ el appelstroop

Voeg de appelstroop toe aan de jus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8

Giet de zuurkool af. Schenk de rodewijnjus door een zeef en serveer met de hazenrugfilet en zuurkool.

combinatietip:

Lekker met knolselderijpuree.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.