Beef­bur­ger met ge­bak­ken knof­loo­k­aard­ap­pe­len

Weekendhap: gebakken aardappelen met een hamburger en maissalade.

(19)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Weekendhap: gebakken aardappelen met een hamburger en maissalade. 4 personen
2 19

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boen de aardappelen schoon en snijd in blokjes. Kook de aardappelen 10 min. Laat iets afkoelen. Verhit 3 el olie en de boter en bak ze 15 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om zodat ze goudbruin en gaar worden.
  2. Gril de hamburgers in ca. 15 min. gaar in een grillpan. Keer regelmatig. Schil en rasp de peen en snijd de peterselie fijn. Meng de peen met de rest van de olie, mais en de helft van de peterselie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Snijd de knoflook in plakjes. Voeg de knoflook toe aan de aardappelen en bak nog 2 min. mee. Bestrooi met de rest van de peterselie. Serveer de aardappelen met de burgers en maissalade.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 740 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 142 mg
  • vezels 9 g
Tags

Beefburger met gebakken knoflookaardappelen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Beef­bur­ger met ge­bak­ken knof­loo­k­aard­ap­pe­len

1
1
  • 1 kg vastkokende aardappelen

Boen de aardappelen schoon en snijd ze in blokjes. Kook de aardappelen 10 min. Laat iets afkoelen.

2
2
  • 3 el olijfolie
  • 20 g boter

Verhit de olie en boter en bak de aardappelen 15 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om zodat ze goudbruin en gaar worden.

3
3
  • 4 hamburgers

Gril de hamburgers in ca. 15 min. gaar in een grillpan. Keer regelmatig.

4
4
  • 250 g winterpeen
  • 1 pot peterselie
  • 2 el olijfolie
  • 340 g maiskorrels

Schil en rasp de peen en snijd de peterselie fijn. Meng de peen met de olie, mais en de helft van de peterselie.

5
5
  • 4 tenen knoflook

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de knoflook in plakjes. Voeg de knoflook toe aan de aardappelen en bak nog 2 min. mee.

6
6

Bestrooi de aardappelen met de rest van de peterselie. Serveer de aardappelen met de burgers en maissalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.