Ge­bak­ken zalm met fris­se ven­kel­sa­la­de

Een echte zomerse verrassing met frisse komkommer en lichtzoete venkel.

(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Een echte zomerse verrassing met frisse komkommer en lichtzoete venkel. 4 personen
3 14

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boen de aardappelen schoon en snijd ze in plakjes van een ½ cm. Doe ze in een pan met water en eventueel wat zout en breng aan de kook. Kook afgedekt in 8 min. op middelhoog vuur gaar.
  2. Snijd ondertussen de onderkant en het groen van de venkel. Halveer de knol, verwijder de harde kern en snijd in zo dun mogelijke plakjes. Snijd de salade-ui in dunne ringetjes. Was en snijd de komkommer in plakjes en vervolgens in reepjes. Meng de venkel met de salade-ui, komkommer en wortel. Besprenkel met de dressing en breng de salade op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil met de fijne rasp of zesteur. Giet de aardappelen af en doe ze terug in de pan. Voeg de boter, het citroenrasp en peper naar smaak toe en schep voorzichtig om. Houd de aardappelen warm in de afgedekte pan.
  4. Snijd de dille fijn. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Leg de zalm erin met de huid naar beneden en bestrooi met peper, zout en de helft van de dille. Bak de zalm met de deksel op de pan in 5 min. op middelhoog vuur net gaar.
  5. Snijd de citroen in plakjes. Verdeel de aardappelen, salade en zalm over de borden, bestrooi de zalm met de rest van de dille en leg de citroen erop.

bereidingstip:

De zalm is ook lekker op de barbecue. Verpak de zalm in aluminiumfolie. Leg de pakketjes op de barbecue en gril de zalm in ca. 15 min. gaar.

Tip:

*Dit product is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box en is niet verkrijgbaar in de winkel. In plaats daarvan kun je komkommer-dilledressing (Calvé) gebruiken

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Ven­kel be­rei­den

Instructievideo - 01:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 830 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 48 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 195 mg
  • vezels 12 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Allerhande Box week 32 2016

Gebakken zalm met frisse venkelsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­bak­ken zalm met fris­se ven­kel­sa­la­de

1
1
  • 1 kg vastkokende aardappelen

Boen de aardappelen schoon en snijd ze in plakjes van ½ cm. Doe ze in een pan met water en eventueel wat zout en breng aan de kook.

2
2

Kook afgedekt in 8 min. op middelhoog vuur gaar.

3
3
  • 1 venkelknol

Snijd ondertussen de onderkant en het groen van de venkel. Halveer de knol, verwijder de harde kern en snijd in zo dun mogelijke plakjes.

Venkel bereiden

Instructievideo

01:54 min.

4
4
  • ½ bosje salade-ui
  • 1 komkommer

Snijd de salade-ui in dunne ringetjes. Was en snijd de komkommer in plakjes en vervolgens in reepjes.

5
5
  • 150 g wortel julienne
  • 2 sachets dille-mieriksworteldressing*

Meng de venkel met de salade-ui, komkommer en wortel. Besprenkel met de dressing en breng de salade op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 1 citroen

Boen de citroen schoon en rasp de gele schil met de fijne rasp of zesteur. Giet de aardappelen af en doe ze terug in de pan.

7
7
  • 2 el boter

Voeg de boter, het citroenrasp en peper naar smaak toe en schep voorzichtig om. Houd de aardappelen warm in de afgedekte pan.

8
8
  • 15 g dille
  • 2 el olijfolie

Snijd de dille fijn. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag.

9
9
  • 600 g zalm op de huid

Leg de zalm erin met de huid naar beneden en bestrooi met peper, zout en de helft van de dille.

10
10

Bak de zalm met de deksel op de pan in 5 min. op middelhoog vuur net gaar.

11
11

Snijd de citroen in plakjes. Verdeel de aardappelen, salade en zalm over de borden, bestrooi de zalm met de rest van de dille en leg de citroen erop.

bereidingstip:

De zalm is ook lekker op de barbecue. Verpak de zalm in aluminiumfolie. Leg de pakketjes op de barbecue en gril de zalm in ca. 15 min. gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.