Zalm met ro­mi­ge aard­ap­pel­sa­la­de en broc­co­li

Zachte zalm, knapperige groenten en frisse krieltjes. Lente op je bord!

(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Zachte zalm, knapperige groenten en frisse krieltjes. Lente op je bord! 4 personen
3 17

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Was de krieltjes, halveer de grotere en kook ze in de schil in een pan met water en eventueel wat zout in 20 min. gaar.
  2. Snijd ondertussen de broccoli in (kleine) roosjes, schil de stronk met de dunschiller en snijd in stukjes. Kook 3 min. in water met eventueel wat zout en giet af.
  3. Maak ondertussen de rode uien schoon, halveer en snijd in halve ringen. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil met een fijne rasp of zesteur en pers de vrucht uit.
  4. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de zalm met de velkant naar boven op de bakplaat. Bestrooi met peper en eventueel zout.
  5. Meng de broccoli, rode ui, 1 el citroensap, de olie, peper en eventueel zout en verdeel naast de zalm over de bakplaat.
  6. Bak ca. 12 min. in het midden van de oven.
  7. Snijd ondertussen de selderij fijn en schep met de crème fraîche door de lauwe krieltjes. Breng op smaak met peper en de rest van het citroensap.
  8. Verdeel de zalm, broccoli en krieltjes over de borden. Bestrooi de aardappelsalade met het citroenrasp.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 780 kcal
  • eiwit 42 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 90 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box

Zalm met romige aardappelsalade en broccoli

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zalm met ro­mi­ge aard­ap­pel­sa­la­de en broc­co­li

1
1

Verwarm de oven voor op 190 °C.

2
2
  • 1 kg krieltjes in de schil

Was de krieltjes, halveer de grotere en kook ze in de schil in een pan met water en eventueel wat zout in 20 min. gaar.

3
3
  • 600 g broccoli

Snijd ondertussen de broccoli in (kleine) roosjes, schil de stronk met de dunschiller en snijd in stukjes.

4
4
  • 2 rode uien

Kook 3 min. in water met eventueel wat zout en giet af. Maak ondertussen de rode uien schoon, halveer en snijd in halve ringen.

5
5
  • 1 citroen

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil met een fijne rasp of zesteur en pers de vrucht uit.

6
6
  • 600 g zalm op de huid

Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de zalm met de velkant naar boven op de bakplaat. Bestrooi met peper en eventueel zout.

7
7
  • 2½ el olijfolie

Meng de broccoli, rode ui, 1 el citroensap, de olie, peper en eventueel zout en verdeel naast de zalm over de bakplaat.

8
8

Bak ca. 12 min. in het midden van de oven.

9
9
  • 20 g selderij
  • 125 g crème fraîche

Snijd ondertussen de selderij fijn en schep met de crème fraîche door de lauwe krieltjes. Breng op smaak met peper en de rest van het citroensap.

10
10

Verdeel de zalm, broccoli en krieltjes over de borden. Bestrooi de aardappelsalade met het citroenrasp.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.