Ge­bak­ken zalm met per­fec­te po­faard­ap­pel en dil­le-yog­hurt­saus

Vis bakken moeilijk? Nee hoor, de oven doet al het werk.

(16)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Vis bakken moeilijk? Nee hoor, de oven doet al het werk. 4 personen
3 16

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 20 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Boen de aardappelen schoon, halveer ze met schil in de lengte, verpak de helften in aluminiumfolie en pof ze in ca. 30 min. in het midden van de oven gaar.
  2. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
  3. Houd een halve salade-ui achter, halveer de rest in de lengte en snijd zo fijn mogelijk. Roer de fijngesneden salade-ui met de dille door de yoghurt en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Vet de ovenschaal in met de olie, leg de zalm erin en bestrooi met peper en eventueel zout. Zet de schaal de laatste 10 min. naast de aardappelen in de oven.
  5. Breng ondertussen een pan met water aan de kook. Verdeel de broccoli in roosjes, schil de stronk en snijd in stukjes. Doe als het water kookt de broccoli in de pan en kook in 4 min. beetgaar. Giet af en houd warm.
  6. Snijd de achtergehouden salade-ui in ringetjes. Serveer de zalm met de aardappel en de broccoli. Bestrooi de zalm met de salade-ui, de broccoli met het amandelschaafsel en schep de yoghurt op de aardappel.

Tip:

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

Tip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: Tilia Viognier Chardonnay Torrontés.

video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 45 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 110 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box

Gebakken zalm met perfecte pofaardappel en dille-yoghurtsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­bak­ken zalm met per­fec­te po­faard­ap­pel en dil­le-yog­hurt­saus

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 4 grote pofaardappelen

Boen de aardappelen schoon, halveer ze met schil in de lengte, verpak de helften in aluminiumfolie en pof ze in ca. 30 min. in het midden van de oven gaar.

3
3
  • 40 g amandelschaafsel

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

4
4
  • ½ bos salade-ui

Houd een halve salade-ui achter, halveer de rest in de lengte en snijd zo fijn mogelijk.

5
5
  • 1 tl gedroogde dille
  • 170 g Griekse schapenyoghurt

Roer de fijngesneden salade-ui met de dille door de yoghurt en breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • ½ el olie
  • 600 g zalm op de huid

Vet de ovenschaal in met de olie, leg de zalm erin en bestrooi met peper en eventueel zout. Zet de schaal de laatste 10 min. naast de aardappelen in de oven.

7
7
  • 1 kg broccoli

Breng ondertussen een pan met water aan de kook. Verdeel de broccoli in roosjes, schil de stronk en snijd in stukjes.

8
8

Doe als het water kookt de broccoli in de pan en kook in 4 min. beetgaar. Giet af en houd warm.

9
9

Snijd de achtergehouden salade-ui in ringetjes. Serveer de zalm met de aardappel en de broccoli.

10
10

Bestrooi de zalm met de salade-ui, de broccoli met het amandelschaafsel en schep de yoghurt op de aardappel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.