Ge­bak­ken aard­ap­pe­len met spek en ui

Spek, ui, tijm en knoflook maken dit aardappelgerecht op en top Frans.

(36)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans bijgerecht Spek, ui, tijm en knoflook maken dit aardappelgerecht op en top Frans. 4 personen
3 36

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken van 1 cm. Verhit de olie in een hapjespan met dikke bodem en bak de aardappelen op middelhoog vuur in 15 min. goudbruin. Schep regelmatig om.
  2. Snijd ondertussen het spek in reepjes en de ui in dunne halve ringen. Voeg het spek, de ui en tijm toe aan de aardappelen. Pers de knoflook erboven. Laat met de deksel schuin op de pan 10 min. op laag vuur meebakken. Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.
video

Aard­ap­pe­len schil­len

Instructievideo - 01:08 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 355 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 180 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Gebakken aardappelen met spek en ui

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­bak­ken aard­ap­pe­len met spek en ui

1
1
  • 1 kg vastkokende aardappelen

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken van 1 cm.

Aardappelen schillen

Instructievideo

01:08 min.

2
2
  • 4 el olie

Verhit de olie in een hapjespan met dikke bodem en bak de aardappelen op middelhoog vuur in 15 min. goudbruin. Schep regelmatig om.

Aardappelen bakken

Instructievideo

02:06 min.

3
3
  • 100 g katenspek
  • 1 zoete witte ui

Snijd ondertussen het spek in reepjes en de ui in dunne halve ringen.

4
4
  • 8 g tijm
  • 1 teen knoflook

Voeg het spek, de ui en tijm toe aan de aardappelen. Pers de knoflook erboven. Laat met de deksel schuin op de pan 10 min. op laag vuur meebakken.

5
5

Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.