Crunchy aard­ap­pe­len met bos­peen en spek

Een kleurrijk gerecht met krachtige smaken. Doordat je de aardappelen plet voordat ze de oven in gaan, worden ze extra krokant.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 545 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 30 min. wachten
    • 30 min. oventijd
(35)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Een kleurrijk gerecht met krachtige smaken. Doordat je de aardappelen plet voordat ze de oven in gaan, worden ze extra krokant. 4 personen
2 35

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de aardappelen in 25 min. gaar. Giet af en laat 30 min. afkoelen. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C.
  2. Leg de aardappelen op een met bakpapier beklede bakplaat. Plet ze met de bolle kant van een lepel, zodat ze platter worden maar niet uit elkaar vallen. Smelt de kruidenboter in een steelpan. Besprenkel de aardappelen met de kruidenboter en bestrooi met zout. Zet de bakplaat ca. 30 min. boven het midden van de oven.
  3. Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter. Gril het spek in porties in 5 min. krokant. Keer halverwege. Halveer de wortels in de lengte. Gril in het achtergebleven bakvet 6-8 min. in de grillpan. Keer regelmatig. Neem de aardappelen uit de oven en verdeel over een grote schaal. Leg de wortels en het spek ertussen. Snijd de radijsjes in kwarten en de bieslook grof en verdeel over de groenten.

Tip:

In plaats van kruidenboter kun je ook 100 g boter mengen met 2 tl truffeltapenade. Dan is het gerecht niet meer glutenvrij.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 545 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 450 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Crunchy aardappelen met bospeen en spek

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Crunchy aard­ap­pe­len met bos­peen en spek

1
  • 800 g iets kruimige aardappelen

Kook de aardappelen in 25 min. gaar. Giet af en laat 30 min. afkoelen.

2

Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C.

3

Leg de aardappelen op een met bakpapier beklede bakplaat. Plet ze met de bolle kant van een lepel, zodat ze platter worden maar niet uit elkaar vallen.

4
  • 125 g verse kruidenboter met knoflook

Smelt de kruidenboter in een steelpan.

5

Besprenkel de aardappelen met de kruidenboter en bestrooi met zout. Zet de bakplaat ca. 30 min. boven het midden van de oven.

6
  • 150 g katenspek

Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter. Gril het spek in porties in 5 min. krokant. Keer halverwege.

7
  • 600 g geschilde bospenen

Halveer de wortels in de lengte. Gril in het achtergebleven bakvet 6-8 min. in de grillpan. Keer regelmatig.

8

Neem de aardappelen uit de oven en verdeel over een grote schaal. Leg de wortels en het spek ertussen.

9
  • 120 g snackradijs
  • 25 g bieslook

Snijd de radijsjes in kwarten en de bieslook grof en verdeel over de groenten. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.